Вдигат заплатите на служители в НОИ от 1 август

2
Работещите в института ще получат 15-процентно увеличение
Работещите в института ще получат 15-процентно увеличение Снимка: БГНЕС

Работещите в института ще получат 15-процентно увеличение

Заплатите на работещите в Националния осигурителен институт ще бъдат увеличени от 1 август с 15 процента. Това стана ясно на заседанието на парламентарната Комисия по бюджет и финанси, която прие на второ четене Законопроекта за бюджета на Държавното обществено осигуряване за 2023 година, предаде БНР.

Това не е бюджет, това е проста аритметика, в която няма нито политика, нито реформи“, коментира икономическият анализатор и финансов експерт Мика Зайкова.

Според нея това се вижда и от изследването на Националния статистически институт – 75% от домакинствата не могат да покрият разходите си. “Пенсионерите получиха 12% увеличение, но 90% от тях са под чертата, защото за издръжката на един човек са необходими 1204 лв.“, казва още тя и допълва: “Депутатите утвърдиха и някои други увеличения. Те увеличиха парите за здравеопазване, но намалиха относителния дял на парите спрямо БВП за образование“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Пенсионер
    Поправка: БСП обеща и отново нищо.
  • 2
    2
    Пенсионер
    А, актуализиране на старите пенсии с коефициент 1,35, кога? БСП обещанит и твово нищо. Не се прие. Ножницата спрямо новите пенсии си остана.
  • 3
    1
    Въпрос
    А колко работещи са "под чертата"? Хора, които издържат деца, движат икономиката и плащат с осигуровките си пенсии и помощи. А, и събират за собствена пенсия някой ден
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари