Вдигат всички пенсии от 1 юли

3
Предвижданото увеличение е 12%
Предвижданото увеличение е 12%

Предвижданото увеличение е 12%

На свое заседание днес Надзорният съвет на Националния осигурителен институт (НОИ) утвърди проекта на Закон за бюджета на държавното обществено осигуряване (ДОО) за 2023 г., съобщиха от пресцентъра на ведомството. От института уточняват, че в проектозакона са отразени параметрите на предвидените за настоящата година социалноосигурителни политики в страната, предаде БТА.

В изпълнение на своите правомощия по Кодекса за социално осигуряване, членовете на съвета се запознаха със заложените в документа законови промени и подкрепиха с мнозинство направените предложения. Предстои съгласуването на проектозакона в Националния съвет за тристранно сътрудничество, приемането му от Министерския съвет и окончателното му гласуване в Народното събрание, посочват още от НОИ.

Надзорният съвет утвърди единодушно и отчетите за изпълнението на бюджета на ДОО за 2022 г. и за изпълнението на бюджета на Учителския пенсионен фонд за същата година, информират от НОИ.

Преди началото на заседанието на Надзорния съвет на НОИ вицепремиерът и министър на труда и социалната политика в служебния кабинет Лазар Лазаров заяви пред журналисти, че се предлага осъвременяване на всички пенсии с 12 % от 1 юли 2023 г. Той посочи, че в проектобюджета на ДОО се предвижда минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст от настоящите 467 лв. да стане 523, 04 лв., а средната пенсия да нарасне с 16,8 %.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Прост пенсионер
    Някой би ли ми обяснил последния абзац "... предлага осъвременяване на всички пенсии с 12 % от 1 юли 2023 г." ... "а средната пенсия да нарасне с 16,8 %." ?
  • -3
    1
    хмL
    А...пари има ли???
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари