Вдигат учителските заплати с 5 %

0
Вдигат учителските заплати с 5 %
Снимка: Крос

Средства за 5-процентно увеличение на учителските заплати от 1 юли са заложени в делегираните бюджети. Това обяви във Варна вчера министърът на образованието и науката проф. Анелия Клисарова.

Идеята е заплащането да бъде обвързано в известна степен с качеството на образованието. „Не може само да увеличаваме заплати и това да не бъде обвързано с качество. Правят се разчети в министерството и са отделени 10 милиона лева, които са необходими, за да гарантираме досегашното заплащане на учителите. Знаете, че миналата година не достигнаха 9,4 милиона лева. За да не се получи пак, ги залагаме в делегираните бюджети", коментира министър Клисарова.

Тя добави още, че не очаква провали при започналото вчера записване за матурите. Графиците за провеждане на зрелостните изпити ще бъдат съобразени и няма да има провеждане на две матури в един ден, обеща проф. Клисарова, която присъства на подписването на договор за сътрудничество между Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров" и Варненската морска гимназия „Св. Николай Чудотворец".

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари