„Възраждане“ започва подписка за запазване на българския лев

5
Костадин Костадинов: От следващата седмица започваме един общонароден референдум
Костадин Костадинов: От следващата седмица започваме един общонароден референдум Снимка: БТА

Костадин Костадинов: От следващата седмица започваме един общонароден референдум

На 11 януари започваме събиране на подписи за запазване на българския лев. Това се посочва в декларация на ПГ на „Възраждане“, прочетена от лидера на партията Костадин Костадинов в пленарната зала.

"Ще обиколим улиците, селата, градовете на България, ще разговаряме с нашите сънародници и ще искаме от тях едно единствено нещо – да ни подкрепят в битката на „Възраждане“ за свобода, за правото ни на избор, за правото на демокрация", заяви Костадинов.

Най-важният въпрос, който ние ще поставим оттук насетне, в оставащите няколко седмици от работата на това Народно събрание, е за свободата и демокрацията, въпроса за правото на избор, посочи той. Костадинов допълни, че трябва да имаме правото да избираме какъв да бъде нашият път. Искаме България да е силна държава и българският народ да е единственият, който да решава съдбините на България, коментира лидерът на „Възраждане“.

Костадинов каза, че обикновено в началото на всяка една нова сесия на парламента парламентарните групи оповестяват своите законодателни приоритети за следващата парламентарна сесия, само че в настоящия момент се намираме в ситуация, в която едно подобно нещо ще бъде ярка форма на политическо лицемерие, тъй като този парламент е с много кратък политически хоризонт.

По думите на Костадинов в началото на работата на този парламент са се опитали да поставят един много принципен въпрос, който касае основите на съществуването на всяка парламентарна демокрация, република и уточни, че тази основа се базира на свободата и демокрацията. Свободата да правиш своите собствени избор и най-важния избор – не да правиш това, което искаш, а да не правиш това, което не искаш, и демокрацията, при която мнозинството да определя развитието на съответната държава, коментира Костадинов. Според него се оказва, че в България този фундамент е нарушен.

Поискахме да се постави въпросът за запазване на българския лев на референдум, припомни Костадинов и каза, че им е било отказано с мотива, че вече има сключен договор.

"Друго беше казано - българският народ е глупав, не разбира, не му е работа да решава това", допълни Костадинов. По думите му същият този мотив се прилага и по отношение на политическата криза. Пропагандата внушава на българския народ, че изборите са нещо скъпо, лошо, което създава усещане за несигурност и криза, добави Костадин Костадинов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    15
    ...
    САМО КОЦЬО. ЦЕЛИЯ КВАРТАЛ ЩЕ ТИ ДОВЕДА НА УРНИТЕ. Но на герб и дпс пипалата ще хвърлят на боклука много от бюлетинитети.
  • 1
    14
    Име
    А, къса памет. Някои от пишещите изобщо не са били родени тогава. То оня дето беше министър на вътрешните по времето на Виденов и на преврата, нали го изкараха от някаква кръчма тогава? Оня харчил, харчил. Носеха се слухове, че било фраш с проститутки там. Помня когато се появи за пръв път по телевизията тогава, гледаше като теле. Още не знаеше на кой свят се намира, а по - късно, не знам, с кафе ли го напомпаха или с нещо друго, та по едно време се събуди. Та като иде реч за куфарчетата де...
  • -2
    13
    пффф
    Баси дебилите. Български лев няма от 1 юли 1997 г.
  • 4
    12
    До 11, така е.
    Имаше едни "червени куфарчета". Ама хората тук имат мнооого къса памет.
  • 7
    11
    Име
    Даскале, нали не си забравил ЗАЩО 1 долар беше 3 000 лв.? Аз не съм. Почти всеки човек с някакво икономическо образование ЗНАЕ как се получава инфлация и хиперинфлация. Аз мога да кажа, че поне според мен, една от причините (щото не е една) за такъв казус е, че част от парите бяха скрити. Като казвам част, говорим за милиарди, а после колко от тях бяха изкрадени - едва ли някой вече знае. Когато питаем страсти, губим ума и дума. Нали?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари