"Възраждане" сезира Конституционния съд заради отхвърления референдум

2
Костадин Костадинов: Ще се надяваме поне една институция в държавата да не е превзета от чуждо посолство
Костадин Костадинов: Ще се надяваме поне една институция в държавата да не е превзета от чуждо посолство Снимка: Костадин Костадинов / Facebook

Костадин Костадинов: Ще се надяваме поне една институция в държавата да не е превзета от чуждо посолство

"Възраждане" ще сезира Конституционния съд заради отхвърления миналата седмица иницииран от тях референдум за запазване на българския лев.

От партията ще се обърнат към Съда след публикуване на решението в "Държавен вестник", заяви в декларация от парламентарната трибуна лидерът на формацията Костадин Костадинов:

"И ще се надяваме поне една институция в държавата да не е превзета от чуждо посолство и поне една институция в нашата република да си спомня, че над всичко трябва да бъде законът и интересите на българския народ", настоя той.

Преди това с гласовете на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС бяха отхвърлени предложенията на "Възраждане" за изслушване на премиера Николай Денков за дадени от него пред медии изявления за партията и на вицепремиера и външен министър Мария Габриел за развитието на процеса разширяването на ЕС след т.нар. "френско предложение".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари