"Възраждане" иска незабавно премахване на американските бази

1
НАТО не гарантира националната ни сигурност, НАТО е заплаха за националната ни сигурност, заяви лидерът на партията Костадин Костадинов
НАТО не гарантира националната ни сигурност, НАТО е заплаха за националната ни сигурност, заяви лидерът на партията Костадин Костадинов Снимка: БГНЕС

Това съобщи председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов на брифинг в парламента

"Внесохме проекторешение Народното събрание да възложи на Министерския съвет /МС/ незабавно да предприеме действия по прекратяване на споразумението между правителството на Република България и правителството на САЩ за сътрудничество в областта на отбраната, подписано на 28 април 2006 г., с едногодишно предизвестие, както е според договора".

Това съобщи председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов на брифинг в парламента, предаде БТА.

Той посочи, че с проекторешението се задължава МС до един месец от обнародване на решението да изготви и внесе в Народното събрание доклад за имуществените, трудови, отбранителни и други последици от прекратяване на споразумението, отчет за собствеността в базите, извършените разходи от страна на България и т.н. Костадинов уточни, че става въпрос за Учебен полигон "Ново село", складови съоръжения в Айтос и военновъздушните бази "Безмер" и "Граф Игнатиево".

За тези бази ние не сме получили една стотинка, отбеляза Костадинов. Той посочи, че американците имат база в Куба, за която плащат наем, макар и символичен. Тук и символичен наем няма, коментира Костадинов. По думите му, тези бази не са натовски, а американски.

Той посочи, че следобед има извънредното заседание на парламента за кризата в отношенията между НАТО и Русия, в която Украйна е само един повод, и ще искат да разберат какво въоръжение има в момента там, колко са американските сили като персонал, за какъв период от време, очаква ли се да има още други.

Лидерът на "Възраждане" коментира, че самият министър на отбраната на Украйна вчера е заявил, че не очаква нападение от страна на Русия. Няма да има ескалация, няма да има напрежение, няма да има конфликт, освен дипломатически, който си е между Русия и САЩ, и в този конфликт ние не бива да допускаме да бъдем превръщани в заложници, защото нашето мнение го няма, коментира той.

В конфликта между Украйна и Русия ние не можем да вземем или едната, или другата страна, защото имаме отношения с Русия, които са исторически и много имаме какво да загубим, ако ги влошим, но също така имаме отношения с Украйна, която също ни е братска и близка държава, в която живеят няколко стотин хиляди българи, коментира Костадинов. Според официалната статистика четвърт милион, на практика над един милион, допълни той.

НАТО не гарантира националната ни сигурност, НАТО е заплаха за националната ни сигурност, защото, откакто сме станали членове на НАТО, единствено и само сме влошавали собствения си стратегически отбранителен потенциал, смята той. Нито имаме нова техника, нито сме увеличили състава на армията си, напротив - продължихме да я съкращаваме, единствено и само с мотива "нас ще пази НАТО", допълни Костадинов.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    6
    В.П.
    Тоя малоумник и партията му са ченгесарски проект ! Всички бивши милиционери гласуваха за него ! Снемат ли му имунитета .ще се озове при бай Ставри ! Варненци ,това го знаят и го очакват ! Учудване предизвикват коментариите ,които подхождат на пролетарски разсъждения , но не и на жители на " малката Виена " !
  • -4
    5
    Хм
    Тоя съветски пърдухал още ли не е въдворен в пандиза за държавна измяна?
  • 9
    4
    BGexit
    Вън от НАТО, ЕС и СЗО !
  • -2
    3
    мхм
    Аз пък искам коцето копейкин да се въоръжи и да ходи да се бие за истинската си родина - раша! Продажник
  • 0
    2
    daskal
    Убийствен популизъм! Прави инсинуации с всички чувствителни теми - НАТО, базите, ЕС, ваксините, заплатите и т.н.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари