Възрастна жена се "климатизира" срещу 4 500 лв

0
80-годишна жена дала на измамници 4500 лева за "закупуване на климатици"
80-годишна жена дала на измамници 4500 лева за "закупуване на климатици"

80-годишна жена дала на измамници 4500 лева за "закупуване на климатици", съобщават от Областната дирекция на МВР - Русе. Престъплението е станало в края на изминалата седмица. Около обяд на домашния телефон на жената се получило обаждане от мъж, когото тя припознала като роднина от друг град с името «Петър».

Мъжът поискал от нея спешно да събере и да му предаде сумата от 4500 лева за освобождаване на капарирани от него 7 броя климатици в магазин "Зора", с мотива, че е дал капаро 500 лева, но трябват още. Той й обещал, че ще върне парите. Когато жената казала, че трябва да звънне на сина си, обаждащият се й обяснил, че вече говорил с него, но бил спукал гума и ще се прибере по-късно, а парите му трябвали веднага.

Измамникът продиктувал мобилен телефон на който 80-годишната да звънне като събере парите и да търси мъж с фамилия «Атанасов». Тя събрала общо 4500 лева, описала ги на лист и после звъннала на посочения номер. Мъжът, потърсен като «Атанасов» поискал точен адрес и след около 10-15 минути се явил на входната й врата.

Тя му предала парите. Когато около 20 часа синът й се пребрал тя разбрала, че е измамена. Тогава синът й се е обърнал към Първо РУ. Започнало е разследване по случая, води се досъдебно производство, съобщават още от Областната дирекция на МВР.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари