Възрастна русенка "освободи" 10 двигателя за 900 лева

0
"Племенник" звъни на възрастната си "леля" и я моли да й услужи с пари за освобождаване на пратка от Германия
"Племенник" звъни на възрастната си "леля" и я моли да й услужи с пари за освобождаване на пратка от Германия

Възрастна русенка дала 900 лева на „племенник“ за освобождаване на пратка от търговска верига. Сигналът за измамата се разследва.

Вчера в полицията е постъпил сигнал от мъж, че в събота 83-годишната му майка е станала жертва на измама. Схемата, описана от потърпевшите се е развила по следния начин: на домашния телефон на жената се е обадил мъж, който се представил за неин племенник и я помолил да й услужи с пари за освобождаване на поръчка от Германия, доставена в търговска верига в Русе.

Поръчката била за 10 двигателя, а необходимата сума 7000 лв. Жената обяснила, че няма толкова пари, а обаждащият се й оставил мобилен номер, на който да позвъни, ако ги събере. Така тя успяла да събере 900 лева и се обадила на посочения номер. До идването на куриер за парите, жената била държана на телефона.

После предала сумата на непознат мъж пред блока и се върнала на телефона, за да позвъни на сестра си да и каже, че е помогнала на племенника си. Така разбрала за измамата, след което съобщила и на сина си. По случая е образувано дознание, с оглед разследване на престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари