Възрастен шофьор помете жена на пешеходна пътека в Русе

1
Пострадалата жена е с опасност за живота
Пострадалата жена е с опасност за живота Видео: Русе Медиа

Пострадалата жена е с опасност за живота

Възрастна пешеходка е с опасност за живота, след като бе блъсната днес по обед на ул. “Потсдам“ в Русе. По първоначална информация жената е тръгнала да пресича на пешеходната пътека от жилищните блокове към магазин „Билла“.

Тя е била пометена от лек автомобил „Хонда“, управляван от шофьор на 73 години. Ударът е бил много силен, а водачът е изпаднал в шок от инцидента. При удара жената е отхвръкнала на около 6 метра от пешеходната пътека. Автомобилът е спрял на около 30 метра, няма следи от спирачен път, предаде Русе Медиа.

На място са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ. Пострадалата 63-годишна жена е откарана в болница с политравма, има опасност за живота ѝ.

Криминалистична лаборатория и дознатели изясняват точните обстоятелства, при които е настъпило произшествието.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    7
    Страхил
    Кмете, копай подлези. Тъкмо ще намажеш от изкопни работи!
  • 12
    6
    бавно мислещ
    Пълно е с дърти и млади шматки, шофиращи и пресичащи по улиците. Малко намалете и внимавайте.
  • 19
    5
    Минувач
    За съжаление това не е първи, няма и да е последен случай на блъснат човек на пешеходна пътека по "Потсдам". Едва ли някой си задава въпроса, защо един сравнително нов път генерира висок травматизъм? Отговорът всъщност е простичък, а именно, реализиран бе много стар проект, правен при съвсем друга реалност. Демек, от съвременна гледна точка, самият проект е калпав и не отговаря на съвременните изисквания и норми за пътна безопасност. Само идиот би реализирал градска артерия, при която на пешеходците се налага пресичане на 4, а някъде и 5 ленти, без да има остров за безопасност, без да има стеснение на автомобилния път, без да има поне минимален шикан. Липсата на разделителна ивица и множеството пресечки логично водят до редовно извършване на забранени леви завои. Всичко тръгва от проектирането, а после се опитваме да изправим кривите краставици със значенца, неравности, мигащи лампички и прочее глупости, гълтащи безрезултатно средства.
  • 13
    4
    До 1:
    Ами дъртият папардак е имал рефлекси на умряло псе, за да спре чак след 30 метра! За твое сведение лек автомобил има спирачен път при скорост от 100 км/ч до пълен покой за 31-32 до към 39-40 метра! Айде говори ми още за възраст и психомоторни рефлекси!
  • 28
    3
    пенчо некадърника
    некадърниците от общината събират такса смет, данък жилища, данък мпс и не могат да осигурят 20 баки боя да се освежат пешеходните пътеки, на места почти не личи , че има такива. ДМС Пенчо боя да му съберем пари на тоя нещастник да оправи поне пътеките
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари