Възможно ли е цените на горивата да достигнат до 5 лева за литър?

0
Суровият петрол е основният източник на напрежение за цените
Суровият петрол е основният източник на напрежение за цените

Суровият петрол е основният източник на напрежение за цените

Не е възможно цените на бензина и дизела да достигнат до 5 лв. на колонка. Това заяви Андрей Делчев в студиото на “Здравей, България” по Нова телевизия. Той обясни, че в България купуваме най-евтиния бензин и дизел в Европа.

“Суровият петрол е основният източник на напрежение за цените. Продължаващата война създава несигурност. От друга страна, държави като САЩ освобождават стратегическите си резерви. Тези противоречиви фактори водят до това цената да е нестабилна”, каза той. По думите му от ключово значение е дали ще има забрана за внос на руски нефт.

“Маржът между цената на едро и цената на дребно е изпилен до нулата. Между 15-17 стотинки е маржът, в който търговците се вместват. Това води до трудно издържане на малките бензиностанции. Толкова ниски маржове не е имало”, коментира Делчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Швейк
    ми, къ
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари