Възможно ли е да се даде кръвна проба за 45 минути?

1
Как шофьор се оказа в капана на правилата и защо обвинява полицията в забавяне
Как шофьор се оказа в капана на правилата и защо обвинява полицията в забавяне

Как шофьор се оказа в капана на правилата и защо обвинява полицията в забавяне

След отказ на полеви тест за наркотици - възможно ли е в София да се даде кръвна проба за 45 минути? Как шофьор се оказа в капана на правилата и защо обвинява полицията в забавяне?

Алекс Янев разказа, че на 18 август, малко след 09:00 часа сутринта, докато шофира към работното си място, е спрян за проверка от пътни полицаи. Историята се разиграва на бул. „Черни връх” и „Арсеналски”.

Янев твърди, че полицаите не са се легитимирали и са се държали грубо. „Не позволиха на колегата ми, който беше в колата, да е свидетел, наредиха му да остане в автомобила. Поискаха ми лични документи. Само лична карта искаха. Извикаха ме за тест за наркотици, разказа Янев, цитиран от NOVA.

„Направих свое проучване. Според наредбата органите на реда имат право да направят тест за алкохол и наркотици само при видими външни признаци, за които се изготвя протокол. Такъв не ми беше издаден. Отказах да направя полевия тест”, каза Янев.

Съставен му е акт, взети са му регистрационните номера и книжката.

Алекс Янев отива до ВМА, за да му бъде направен кръвен тест. С него са двама колеги като свидетели.

Според закона кръвният тест трябва да бъде направен до 45 минути. Той обаче се оказва на място след 48 минути.

Адвокатът му го съветва да поиска писмен отказ от болницата за теста. Тогава лекарят се съгласява да направи теста и пробата му е взета.

Сега Янев трябва да чака 6 месеца резултатите, за да си върне книжката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    4
    123
    Промяна в закона и конфискация на колите може и да е добра, но кухите ченгета ще я превърнат в рекет и метод за преса и терор и ще презлоупотребят с нея хиляди пъти. Това не е взето напредвид вадейки подобен закон. Характерът на нашите ограни на реда. А те имат свой собствен характер скрит зад закони, който характер всички отлично познаваме. И да не забравяме че гербаджийската ченгеджийница е тук и не си е отивала никъде. Натискът върху хората прекакено сериозен и безобразен. Не остава нищо, което да се извършва със спокойствие. Разходка с колата във всеки един момент може да се обърне в кошмар от който няма излизане с години.
  • 0
    3
    пхахаххаха
    мале, мале, мале... цццц, не е добре работата, ама никак
  • 2
    2
    Шофьор
    В Румъния кръевният ми тест за наркотици и алкохол излезе за 2-3 минути.
  • 4
    1
    От ППДБ ГЕРБ и ДПС
    Епа нали искахте промяна
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари