Възможно ли е да хапваме месо, без да убиваме животни?

0
По-хубава новина за веганите едва ли може да има
По-хубава новина за веганите едва ли може да има

Група израелски учени твърдят, че са открили начин за производство на месо, без да се убиват животни.

По-хубава новина за веганите едва ли може да има. Компанията събира пари за проекта си през сайта за набиране на средства Indiegogo - досега са постъпили 133 000 долара.

Компанията, която смята, че веднъж завинаги ще сложи край на глада и край на страданията на животните, призовава всички хора да дотират проекта за създаване на т.нар. "машина за месо", която са кръстили SuperMeat. Всеки, който дари пари, ще получи ваучер, с който по-късно ще може да закупи от това месо, пише Вестник СЕГА.

Как работи машината за месо SuperMeat? От истинско живо животно се вземат абсолютно безболезнено клетки, обяснява биоинженерът д-р Яков Нахмиас от Еврейския университет в Йерусалим. Малки количества клетки се поставят в уникална среда, където те продължават да растат в големи мускулни групи. Накратко - толкоз. Дълъг отговор засега няма, учените около д-р Нахмиас пазят тайните си.

"Благодарение на вас, нашите привърженици, нашият проект сега процъфтяват. С 500 000 долара ще имаме сигурно доказателство в подкрепа на концепцията за нашата машина. С 1 милион долара ще сме в състояние да достигнем до ефективен метод за производство на малки количества пилешко месо. С 2.5 милиона долара ще имаме ефективен прототип. Истинско месо, без страдание на животните", казват от компанията.

"Тогава бихме могли да поставим нашата машина в местните супермаркети, ресторанти и дори в домовете си", казват още израелските учени.

Източник: Вестник СЕГА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари