Възходите и паденията на Световно 2022

0
Възходи и падения във футбола винаги ще има. Световно 2022 е ясен пример за това. Вижте печелившите и загубилите на Световното в Катар
Възходи и падения във футбола винаги ще има. Световно 2022 е ясен пример за това. Вижте печелившите и загубилите на Световното в Катар

Възходи и падения във футбола винаги ще има. Световно 2022 е ясен пример за това. Вижте печелившите и загубилите на Световното в Катар

Световно 2022 ще остане в историята като едно от доста противоречивите първенства от гледна точка на политиката. Що се касае до футбола, обаче, не можем да отречем, че турнирът имаше едни от най-зрелищните и неочаквани мачове, които сме гледали.

В този дух, някои големи фаворити разочароваха, докато други отбори постигнаха всичко или поне впечатлиха с представяне. Кои са най-големите възходи и падения на това Световно, ще очертаем сега.

Германия на Световно 2022 – неопитност или краят на една ера

Немците отпаднаха от Световното в Катар още в груповата фаза. Всички очакваха германската машина да заеме поне второто място в група E, ако не първото. Слабият старт на първенството и загубата с 1:2 от Япония доведоха до логично отпадане на Германия, което може да се окаже решаващо, както за бъдещето на старши треньора Ханзи Флик, така и за много от играчите.

Световно 2022 и разочарованието на Белгия

Друг отбор, дошъл с много очаквания на Световното в Катар, напусна турнира след едва три изиграни мача. След победа, равен и загуба, играчите на Роберто Мартинез се върнаха към клубовете си доста по-рано от някои други отбори. Видя се, че Белгия имаше проблеми в стратегията за световното, но тактиката също беше на много ниско ниво. Звездите на Белгия изглеждаха с ниска мотивация и почти никакво желание за победа. Мартинез може би няма бъдеще в съблекалнята на Белгия.

Отборът на Англия на Световно 2022 – това ли са възможностите на отбора?

Достигането до четвъртфинал на Световно 2022 е мечта за много тбори, но Англия имаше по-големи амбиции. ‘‘Трите Лъва‘‘ имаха намерение да занесат купата обратно ‘‘вкъщи‘‘, но Франция имаше други идеи и острани англичаните на четвъртфинал. Въпреки последните прогнози, че Англия е един от фаворитите на Световно 2022, отборът разочарова феновете си. Още в групата в мача срещу САЩ се видя, че Англия има проблеми от гледна точка на изобретателността. Това се оказа решаващо, когато на отборът му се наложи да догонва Франция в резултата.

Хърватска и поредното силно представяне на Световно 2022

Да, хърватите достигнаха дълбоко в турнира благодарение на двукратно продължаване с дузпи. Все пак, не можем да пренебрегнем факта, че Хърватия отстрани Бразилия и Япония – два отбора, които имаха аспирации за по-сериозни успехи. Опитът на Балканската страна си каза името и стана ясно, че класирането за финал на световното през 2018 не е било случайност. Факт е, че отборът на Хърватска е застаряващ и може би най-добрите години на този колектив са зад него.

Аржентина спечели Свтовно 2022 и циментира статуса на Меси

Без съмнение, Аржентина е отборът с най-голям възход на Световно 2022. Очакванията към Албиселесте бяха огромни и спечелването на титлата не е тотална изненада. Въпреки това, Лионел Меси имаше нужда от тази купа, за да може спокойно да каже, че всичко във футбола е постигнато. Аржентина по-скоро си отдъхна след този шампонски възход, защото напрежението върху момчетата на Лионел Скалони беше огромно. Загубата с 1:2 от Саудитска Арабия на старта на Световното в Катар не помогна по никакъв начин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари