Въздухът в Русе: Коктейл от бензен, тулен и ксилен

6
В РИОСВ са постъпили над 600 сигнала за остра миризма на бакелит и нефтопродукти
В РИОСВ са постъпили над 600 сигнала за остра миризма на бакелит и нефтопродукти

В РИОСВ са постъпили над 600 сигнала за остра миризма на бакелит и нефтопродукти

Акт за установяване на административно нарушение е съставен на „Линамар Лайт Металс Русе” за замърсяване на въздуха. Това съобщи директорът на РИОСВ - Русе инж. Цонка Христова.

Над 60 сигнала са постъпили в ранните часове в четвъртък. Извършена е незабавна проверка, при която е установено, че операторът е нарушил условие в комплексното разрешително, като е допуснал разпространение на миризми извън границите на производствената площадка. За това нарушение Законът за опазване на околната среда предвижда санкция от 10 000 до 500 000 лв. Екоинспекцията ще сезира прокуратурата. Заводът произвежда алуминиеви компоненти за световни марки автомобили.

Мобилна станция на Изпълнителната агенция по околна среда продължава извънредното измерване на качеството на атмосферния въздух в Русе. Инж. Христова съобщи, че от 4 септември в инспекцията са постъпили над 600 сигнала за миризми. Първоначалните замервания показват, че във въздуха има коктейл от бензен, тулен и ксилен, предаде NOVA.

Притеснени за здравето си, в събота стотици русенци излязоха на протест с искане за чист въздух.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 21
    8
    Русенец
    Как точно става тази работа? Нещо като: В Русе казат, че мирише и ги глобяват. После, в София съдията отваря прозорец и казва, че не му мирише и отменя глобата ли?
  • 19
    7
    Русенец
    И с колко ги глобиха? За две-три смени ще ги възтановят ли? Ако глобата не парне сериозно нарушителя, тя не е глоба, а е такса. В случая - такса замърсяване. Глобите трябва да са съобразно месечният оборот на фирмата/лицето, което замърсява и да не са щадящи.
  • 25
    6
    Съдия от София
    Вижте и доскорошните адвокати на Монтюпе! Единият в момента е кандидат за кмет на Русе- Българанов или нещо подобно. Доста успешно решаваше проблемите на санкционираните замърсители… изберете си го и ще ви оправи!
  • 31
    5
    Хаха
    То във Възраждане редовно мирише на масла и нефтопродукти особено късно вечер и рано сутрин, ама иначе замърсяване няма. Абе що тия от риосв не си ебат майката, барабар с всички замърсяващи въздуха заводи в тоя град...
  • 45
    4
    Редно
    Редно е да има портал в който да се виждат решенията на съдиите по всички общественозначими дела. Що се страхувате бе шушумиги нищожни??? Гомяла работа сте на работното място, но никой да не ви знае, колко сте корумпирани, защото причината да отменяш всички НП-та е само една. Пъри към джоб в по-големи размери.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари