Тежка миризма на бакелит в Русе

14
Иван Белчев проверява предприятието, свързано с типичната миризма от неговото производство
Иван Белчев проверява предприятието, свързано с типичната миризма от неговото производство Видео: Иван Белчев

Иван Белчев проверява предприятието, свързано с типичната миризма от неговото производство

Русенският депутат Иван Белчев публикува видео в социалните мрежи, в което показва как проверява предприятието "Линамар". Той изразява загриженост за замърсяването на въздуха, причинено от производството на предприятието.

Във видеото Белчев показва, че вратите и халетата на производствената част на предприятието са отворени. Той пита дали така се проветрява от дразнещата миризма.

През отворените врати той вижда наситената с фин прах атмосфера в халетата. Той се пита на какво ли мирише вътре, опасно ли е за служителите, защо част от тях са навън и няма ли някой от тях да даде показания.

Белчев спира колата си в края на ул. "Свети Спиридон" и казва, че миризмата в района е интензивна.

"Всяка година все по-малко първокласници... колко семейства се махнаха от града точно заради тази дразнеща и неприятна миризма, която не знаем как точно влияе на организма ни. Колко още семейства трябва да се махнат?", казва той.

В края на видеото Белчев показва публични данни, с които работи. Притеснителни са високите нива на пара крезола, които преминават нормата си между 18 и 19:30 часа. Посоката на вятъра обяснява сигналите на гражданите за миризмата на бакелит.

Белчев казва, че преди седмица е изискал контрол над предприятието и ще инициира още проверки.

"Въпреки всичко гражданския контрол е най-силното оръжие", казва той. "Споделяйте мнението си публично, участвайте в протести, пишете до институциите, посетете мястото, убедете се сами откъде идва миризмата, която многократно е констатирана и от институциите, за което е било глобявано предприятието."

Белчев се занимава с темата за замърсяването на въздуха в Русе вече 5 години. Той казва, че предприятието е било глобявано многократно, но продължава да замърсява въздуха.

"Време е то да понесе поражения и окончателно да спре", казва той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    19
    Ива
    Такъв позорен кмет като Пенчо няма, липсва управление, компетентност, улиците на нищо не приличат, въздухът-също. Той подскача по концерти и награждавания, а работа-никаква. Дано да имаме възможност да го сменим сега на изборите.
  • 43
    18
    Росен
    Русенци помнат,че Пенчо Милков като стана кмет се зарече да премахне миризмите ,а мандата му свърши и Едно голямо нищо.
  • 30
    17
    DianaS
    Предимелко излязох лелеее пак миризмата на града системно.... прекаляват... немога да дишам.. Всяка вечер ги пускат мириза нс бакелит... Да затвирят фабриката и точка по вапроса... Айдеде😡
  • 49
    16
    Драганова
    Иван Белчев е един въздух под налягане, дето само с Пенчо може да си съперничи. Тръгнал той да снима , все едно открива топлата вода...А досега къде беше -в луксозната си депутатска квартирка в София ли?! И защо наистина мълчат от РИОСВ като осрани- щото наистина са осрани, ама тоя път трябва да ги съдят тях и да ги изметат напълно и докрая и завинаги, за да дойдат едни нови честни млади хора.
  • 49
    15
    Лъжец Белчев
    Иван Белчев просто си трупа някакви дивиденти преди избори, но той нима не беше депутат от Русе и все още е... да е правил изказвания от трибуната, да е поставил актуални въпроси, да е сигнлизирал министъра на околната среда?! И Белчев е един кух плямпач като Пенчо Милков, който преди 4 години подлъга русенци да гласуват за него, а сега всички горчиво съжаляват за това. И защо мълчи русенското РИОСВ с директор инж. Цонка Христова и една камара корумпирани експерти и женички пред пенсия, назначени на работа там от любовниците си, в т. ч. и тая на кмета...?! Къде си бе, многознаеща Василено?! Къде си инж. Христо Милков или Милко Христов- както ти се иска, все си същото лайно! Къде е министър Юлиян Попов дето само се хили под очилата си?! Всички там в РИОСВ и в МОСВ сте за затвора с пълния си провал и некомпетентност! И защо от сайта Дунав мост не пишат истинското име на виновниците - МОНТЮПЕ ИЛИ ЛИНАМАР ЛАЙТ МЕТАЛС тези ви тровят, драги русенци, а останалите им помагат с мълчанието си некомпетентността си!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари