Вазата в Младежкия парк грейва с нова премяна за Цветница

4
Дано времето да е благоприятно, за да може до края на април цветята да се разлистят в цялата си прелест
Дано времето да е благоприятно, за да може до края на април цветята да се разлистят в цялата си прелест Снимка: Кадър от Русе Медиа / архив

Вазата в парка - една от емблемите на града ще грейне с помощта на около 30 000 килимни цветя - червено ирезине, зелена алтернантера, бяла цинерария и жълто зелени колеуси за Цветница и седмицата преди Великден.

Това сподели Росица Върбанова - ландшафтен архитект, която е подготвила и тази година нов проект, с който да изненада жителите и гостите на града, съобщава Арена Медиа. Растенията ще бъдат подредени и засадени в очертани фигури по Вазата, която разполага със собствена поливна система за поддържане на цветята.

От фирмата се надяват на благоприятни климатични условия, за да може до края на април цветята да се разлистят в цялата си прелест.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Русенка
    Едно красво нещо запазено и до днес.Кой е създателят на вазата?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари