Вазата с нова визия за 24 май

0
Около 20 май Вазата в Парка на младежта ще е с ново зацветяване
Около 20 май Вазата в Парка на младежта ще е с ново зацветяване

Около 20 май Вазата в Парка на младежта ще е с ново зацветяване.

Каква ще бъде композицията на символа на парка в Русе остава изненада за гражданите и гостите на града. Ясно е само, че за новата й визия ще се използват около 20 000 броя различни декоративни цветя.

"Самият процес включва подготовка на мазилката, разчертаване и засаждане, което е в порядъка на 10-12 дни при благоприятни климатични условия. Условията за растеж на растенията във Вазата и тяхното вкореняване са по-специфични от зацветяването на останалите цветни площи в града. Ниските температури и пролетните слани може да попречат на работата на специалистите и затова те се съобразяват с по-висока температура на открито и подходящо време за засаждане на цветния разсад. С тази цел цялостното оформяне на Вазата започва в края на април - началото на май в текущата година", заяви зам.-кметът Наталия Кръстева.

Измазването на повърхностния слой започва около 12 май, а засаждането на растенията - около 15 май. Традиция е за 24 май, Вазата да е засадена.

Към настоящия момент се реализира и програма за залесяване на територията на града, в която е предвидено засаждането на приблизително 150 дървета, заяви още Наталия Кръстева.

Източник: kmeta.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари