Въвеждат данък "джамия"

0
Трябва да бъде наложен по-строг контрол на джамиите и да бъде прекратено финансирането им от чужбина
Трябва да бъде наложен по-строг контрол на джамиите и да бъде прекратено финансирането им от чужбина

В дебата за Закона за исляма по-голямата част от германските политици са единодушни, че трябва да бъде наложен по-строг контрол на джамиите и да бъде прекратено финансирането им от чужбина.

За да стане възможно това обаче Александър Рандвар, член на фракционната група на ХСС във федералния парламент, предложи да бъде въведен данък "джамия" за издръжка на религиозните сгради на мюсюлманите в Германия, съобщава вестник Die Sueddeutsche Zeitung, цитиран от "Фокус".

Според Рандвар мярката е наложителна, за да "не се окаже, че финансираните от чужбина имами проповядват срещу нашите основни ценности". В това отношение "Германия често е твърде наивна", предупреди християнсоциалистът, който призова ситуацията да не бъде опростявана. 

За отправна точка на политиците в Берлин би трябвало да послужи австрийският пример в това отношение, убеден е Рандвар. През януари 2015 г. законодателите във Виена приеха акт, който "дава на австрийските мюсюлмани серия от права, но и задължения". На задграничните дотации беше сложен край, а религиозните институции на мюсюлманите бяха регистрирани като обществени корпорации. 

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари