Въведоха ограничения в топлоподаването в няколко русенски квартала

0
Ръководството на „Топлофикация Русе“ ЕАД следва да предприемат незабавни мерки за обявяване на въведения ограничителен режим на топлоснабдяването
Ръководството на „Топлофикация Русе“ ЕАД следва да предприемат незабавни мерки за обявяване на въведения ограничителен режим на топлоснабдяването Снимка: БГНЕС

Община Русе е издала заповед, от името на зам.кмета инж. Димитър Наков, за въвеждането на "ограничителен режим" на топлоподаване в района на аварията на "Топлофикация Русе", считано от днес.

Ето какво гласи самата заповед:

О Б Щ И Н А  Р У С Е

З А П О В Е Д

№ 01-84

гр. Русе, 17.01.2017 год.

На основание чл. 44, ал. 2, във връзка с чл. 44, ал. 1, т. 1 от ЗМСМА във вр. с чл.72, ал.1, т.2 и ал.3 от Закона за енергетиката и чл.3, ал.1, т.2 и ал.3, т.2, ал.4 и чл.16  от НАРЕДБА № 10 от 9.06.2004 г. за реда за въвеждане на ограничителен режим, временно прекъсване или ограничаване на производството или снабдяването с електрическа енергия, топлинна енергия и природен газ и във връзка с внесено мотивирано предложение от „Топлофикация Русе“ЕАД с изх. № 4/15.01.2017г., както и съгласувателно становище изх. № Е-08-00-25/16.01.2017г. на Министерство на енергетиката, предвид:

Възникнала авария на магистрален топлопровод под пътното платно на ул.“Чипровци“ , поради което е прекъснато топлоснабдяването в жилищни райони на град Русе, а именно: „Родина“, „ЦЮР“ и „Мидия-Енос“ т.е. присъединени обекти източно от ул.“Тича“ и южно от бул. „Липник“ и бул.“Генерал Скобелев“.

Невъзможност да се отстрани аварията и възстанови топлоснабдяването в рамките на срока от 48 часа на територията на горепосочените райони.

Н А Р Е Ж Д А М :

ВЪВЕЖДАМ, считано от 04.19 часа на 16.01.2017г., ограничителен режим, чрез прекратяване на топлоподаването на територии в град Русе, обслужвани от „Топлофикация Русе“ЕАД в жилищни райони „Родина“, „ЦЮР“ и „Мидия-Енос“ т.е. присъединени обекти източно от ул.“Тича“ и южно от бул. „Липник“ и бул.“Генерал Скобелев“.

  1. Ограничителният режим е с продължителност до 00.00 часа на 19.01.2017г., съгласно приложен към настоящата заповед График за въвеждане на ограничителен режим на снабдяването с топлинна енергия в жилищни райони „Родина“, „ЦЮР“ и „Мидия-Енос“ на гр. Русе или до възстановяване на нормалното топлоподаване в по-кратък срок.
  2. Разпорежданията, дадени от оператора на топлопреносната мрежа „Топлофикация Русе“ ЕАД, във връзка с въведения ограничителен режим са задължителни за всички потребители, присъединени към топлопреносната мрежа.
  3. Ръководството на „Топлофикация Русе“ ЕАД следва да предприемат незабавни мерки за обявяване на въведения ограничителен режим на топлоснабдяването. Същото следва да ме уведоми незабавно при възстановяване на топлоснабдяването, както и при необходимост от удължаване или изменение на въведения ограничителен режим.

Настоящата заповед за въведения ограничителен режим да се оповести на всички заинтересовани лица, на „Топлофикация Русе“ ЕАД, както и на потребителите на топлинна енергия чрез средствата за масово осведомяване за сведение и изпълнение.

Контрол по изпълнението на заповедта възлагам на Заместник-кмет „Устройство на територията“.

Приложение: График за въвеждане на ограничителен режим на снабдяването с топлинна енергия в жилищни райони „Родина“, „ЦЮР“ и „Мидия-Енос“ на гр. Русе.

ДИМИТЪР НАКОВ

Заместник-кмет на Община Русе

За Кмет на Община Русе

/ съгл. Заповед № РД-01-79/16.01.2017г./

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари