Авария на "Топлофикация Русе" блокира достъпа на шофьори до домовете им

0
Изкоп, обграден със забранителни знаци, спира движението по улица „Янтра“ до кръстовището ѝ с една от основните пътни артерии в района на Русенския университет
Изкоп, обграден със забранителни знаци, спира движението по улица „Янтра“ до кръстовището ѝ с една от основните пътни артерии в района на Русенския университет Снимка: БНТ

Изкоп, обграден със забранителни знаци, спира движението по улица „Янтра“ до кръстовището ѝ с една от основните пътни артерии в района на Русенския университет

Шофьори в Русе са принудени да извършват нарушения, за да стигнат до домовете си. За този абсурд сигнализират зрители, цитирани от БНТ, а причината се оказа несъгласувано затваряне на улица.

Изкоп, обграден със забранителни знаци, спира движението по улица „Янтра“ до кръстовището ѝ с една от основните пътни артерии в района на Русенския университет – „Плиска“.

"Никой не ни е предупреждавал, никой не ни е слагал табела или нещо пред блока, че ще има извършване на някакъв ремонт. Просто си идват хората, почват си да си копаят и това е“, казва Марин Дяков.

"В нашия блок, блок „Рубин“ живеем 75 семейства и за да се приберем на нашия паркинг, който е по тази улица, ние трябва да нарушим знака, който е забранителен за влизане, понеже от другата страна има изкопни дейности и е невъзможно да се влезе оттам. Вече, може би, седмица и половина“, каза Александър Калбурджиев.

"Ако трябва да дойде „Бърза помощ“ или нещо пожар да се случи, няма откъде, трябва да се наруши знака. Това е единственият път", каза Марин Дяков.

А всъщност правилата в подобни случаи са ясни.

"Би трябвало, който отстранява авария, да съгласува предварително с Общината ремонтните си дейности, да бъде определен срок и ако този срок не бъде спазен, общината трябва да го санкционира“, каза Траян Тотев от Комисия по организация и безопасност на движението в Община Русе.

Работниците на мястото обясняват, че са подизпълнители на „Топлофикация Русе“. А от Община Русе заявиха, че подаденото от фирмата – изпълнител уведомление не ѝ дава право да спира движението по този участък от улица „Янтра“. Общинска полиция обаче установява на място, че това е необходимо с цел обезопасяване работата на работниците, извършващи ръчен изкоп под нивото на асфалта и опасност от срутване от преминаващи автомобили.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    джони
    Ех, къде отиде българина, който се справяше с всичко. Щели да влязат срещу знак, ха ха ебахти смешниците.
  • 9
    1
    а сутрин
    а сутрин като го нарушавате знака завивайки наляво към улица плиска няма проблем така ли. Някои ОТ ВАС го нарушават системно всяка сутрин и в това отношение са рецидивисти- отнемане на мпс и разстрел на място заслужавате. Седнали сега да ми се жалват СКАПАНЯЦИТЕ
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари