Във покъртително видео от Гърмен се чуват "плашещи" викове и освирквания на "роми"

0
Напрежението ескалира и към полицаите бяха хвърлени камъни и бутилки от бира
Напрежението ескалира и към полицаите бяха хвърлени камъни и бутилки от бира

Протестиращите в Гърмен поставиха ултиматум на институциите да направят всичко необходимо, за да бъдат съборени незаконните сгради в квартал "Кремиковци" край Гърмен. Това стана по време на днешния митинг срещу ромската безнаказаност.

Както Topnovini.bg вече писа, над 2 000 жители и гости на Гърмен, подкрепени от футболни запалянковци и над 30 рокери от Гоце Делчев, София и Петрич се включиха в протестното шествие, което приключи малко преди 14 часа пред ромската махала. Там напрежението ескалира и към полицаите бяха хвърлени камъни и бутилки от бира. Един човек беше задържан. Районната прокуратура образува и досъдебно производство.

По-рано през деня кметът на общината Минка Капитанова се качи на сцената пред протестиращите и обяви, че в ромския квартал има 799 регистрирани жители. При проверка на ДНСК са установени 4 незаконни сгради, за които са съставени предупредителни актове и протоколи.

"При проверка на районното управление на полицията са установени 29 автомобила, които имат необходимите документи и винетки. При проверката на приходната агенция са установени 19 коли с платени данъци и застраховки", коментира още селската управничка.

Тя допълни, че към 31 май е установено и доброволно разрушаване на 4 жилища. По думите й, към принудително събаряне на постройки ще се стигне след изтичане на двуседмичния срок за доброволно изпълнение.

Протестиращите заявиха, че не са против циганите, а против циганизацията. Те отново заявиха, че законите са за всички и трябва да се спазват.

В звуковите файлове чуйте мнения на протестиращи, рокери и изявлението на кмета Минка Капитанова.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари