Вътрешният министър на РСМ: Подкрепям протеста срещу българския клуб

0
„Татари и фашисти“ скандираха при откриването на българския клуб „Цар Борис III“ в Охрид
„Татари и фашисти“ скандираха при откриването на българския клуб „Цар Борис III“ в Охрид Видео: БГНЕС

Възможно е анулиране на регистрацията на дружествата, заяви Оливер Спасовски 

Македонският министър на вътрешните работи Оливер Спасовски подкрепи днешният протест срещу откриването на българския клуб в Охрид "Цар Борис III", предаде репортер на БГНЕС.

По време на официалното откриване на клуба стотина души скандираха "татари", "българи фашисти". Част от тях хвърляха яйца и камъни срещу сградата където се намира българският клуб. На протеста имаше и югославски знамена с петолъчката от времената на диктатора Йосип Броз Тито.

"Аз разбирам протеста на гражданите. Аз лично осъждам откриването на подобен клуб в РСМ и по-специално в Охрид. Ние сме държава, която е родена при Народно-освободителна борба и тези придобивки трябва да бъдат съхранени и опазени. Само по този начин се опазва една държава. Аз и в идеологическо отношение съм привърженик на тези политики", каза още Спасовски в телевизионно интервю за Макфакс.

Според него "трябва да се намерят необходимите механизми за санкциониране, включително и с анулиране на регистрацията на тези дружества", за всичко, което нарушава националните чувства на македонския народ.

На откриването на клуба присъстваха български дипломати, включително и посланикът ни в Скопие Ангел Ангелов. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    Ясно ли е
    Сега ясно ли е - защо започна войната в Украйна ? И Македония и Украйна преди 50-60 години - ги нямаше на картата. Украйна реално съществува като държава от 1991 г , и то благодарение на разпада на СССР , а Македония - ние я признаваме първи и после благодарение на президента Желев - получава и признание от Русия. И началото на демокрацията - започва и основното облъчване - в Македония - против лошите Българи , а в Украйна от 2014 г. - против Русия. Сега всеки македонец - като му кажеш България - те гледа накриво , за украинците - не знам как гледат на руснаците... Понеже нашите политици - са много зле , трябваше в това споразумение - да се запише един текст - за всяка публична проява против другата държава - глоба 10 млн. евро - например...
  • 2
    1
    Читател
    Няма ли друго име за културен център, което не е съгласувано с "най-високо" у нас, но пък не дразни македонците излишно? Борис 3 ли е образецът на българската култура? Или Радев се забавлява за сметка на българските артисти, които са били хвърлени между протестите да играят пиеди и да откриват тоя център на световната култура? Що не го кръстиха "Зора", ,"Пробуда" или с там всякакви други имена? Сега по-културен ли е центърът, като дори не може свободно да отвори врати?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари