Вътрешният министър изпрати до президента искане за смяна на главния секретар на МВР

1
В края на миналата седмица Николай Денков поиска освобождаването на Петър Тодоров от поста
В края на миналата седмица Николай Денков поиска освобождаването на Петър Тодоров от поста Видео: NOVA

В края на миналата седмица Николай Денков поиска освобождаването на Петър Тодоров от поста

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов вече е изпратил мотивирано искане до президентството, с което изисква смяна на главния секретар на МВР, с когото има различия за това как трябва да бъде координирана и осигурена работата в министерството. Това заяви премиерът Николай Денков в началото на днешното правителствено заседание, предава NOVA.

В края на миналата седмица той поиска Петър Тодоров да освободи поста. Това се случи по време на съвещание със службите след убийството на Алексей Петров.

"Наред с опазването на обществения ред, борбата с незаконния трафик на мигранти, борбата с производството и разпространението на наркотици, осигуряване на безопасността по пътищата, МВР ще поеме и редица нови задачи, които трябва да изпълни качествено и в срок", посочи премиерът акад. Николай Денков.

"Ще разпределим задачите на отговорните министерства, които са свързани с произвеждането на местните избори. Това са Министрество на вътрешните работи (МВР), Министерство на финансите (МФ), Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), Министерство на правосъдието (МП) и Министерство на електронното управление (МЕУ)", посочи още той.

"Всяко от тези министерства поема специфични отговорности, с които трябва да се справи през следващите два месеца. И тези задачи трябва да се изпълнят съгласувано с Централната избирателна комисия (ЦИК)", каза министър-председателят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    русенец
    "Наред с опазването на обществения ред, борбата с незаконния трафик на мигранти, борбата с производството и разпространението на наркотици, осигуряване на безопасността по пътищата, МВР ще поеме и редица нови задачи, които трябва да изпълни качествено и в срок" Защо да поема нови задачи, когато и с тези изобщо не успява да се справи? Какъв е смисъла да натоварите 5 тона на камион, който и 1 тон товар не може да превози?!?!?!?! Бах мааму и некадърници, бах мааму и абсурден свят, в който живея.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари