"Вътрешната опозиция в БСП" се събра на пленум

0
Заседанието се провежда без ръководството на партията
Заседанието се провежда без ръководството на партията

Социалисти от т.нар "вътрешна опозиция в БСП" започнаха заседание в централата на партията, съобщи БНР.

Един от участниците - Красимир Янков заяви, че целта е да бъдат приети позиции по актуалната политическа обстановка - нещо, което, по думите му, ръководството на БСП не прави:

Това не се прави срещу личност, това се прави в името на хилядите членове на партията. Те очакват от БСП да функционира, да не е блокирано, очакват БСП да има позиция по важните теми, които се диктуват от обществените процеси“.

Тъй като не е събран необходимият кворум за приемане на решения, се очаква само да бъдат изразени позиции.

Ще бъде изразена позиция в защита на действащата конституция и против предложението на ГЕРБ за нов основен закон. Отново ще бъде поискана оставката на правителството и ще бъде отправен призив за участие в антиправителствените протесите. Временният председател на партията Владимир Москов призова с писмо заседание да не се провежда.

Преди две седмици 100 социалисти поискаха заседание на Националния съвет именно на днешната дата, за да обсъди ситуацията в партията и недоверието към нея, обявени от последните социологически проучвания. Втората тема е идеята на ГЕРБ за свикване на Велико Народно събрание.

Изпълнителното бюро на БСП обаче отказа свикване на заседанието.

“Какво значи през главата на бюрото? Ако бюрото смята, че няма нужда да се заседава, трябва да му се поиска оставката. Това е компрометиране на тясното ръководство, назначено от Нинова”, коментира Красимир Янков.

Според Сергей Станишев е необяснимо защо три месеца в ситуация, в която цялата страна ври и кипи, бюрото не свиква пленума на БСП.

Събралите се днес социалисти на "Позитано" 20 са разтревожени, че все още няма списъци на членовете на партията, които ще избират председател. “Списъци няма. Кампанията вече е опорочена, до медиите има достъп само един кандидат”, заяви Валери Жаблянов.

Петима са общо кандидатите за председател на партията. Изборът трябва да се проведе на 12 септември.

"БСП никога не е била толкова разединена. Всички кандидати говорим за единство в партията, но не всички го показваме. Единство се постига чрез диалог, а не като саботираш събирането на Национален съвет или пренебрегването на организации по места, които да изразили различно мнение", каза днес в Търговище единият от кандидатите Кирил Добрев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари