Васил Тончев: Възможен е нов политически проект от служебни министри

0
Такъв проект би имал потенциал, ако възникне на базата на експертен екип, заяви социологът
Такъв проект би имал потенциал, ако възникне на базата на експертен екип, заяви социологът Снимка: Dir.bg

Такъв проект би имал потенциал, ако възникне на базата на експертен екип, заяви социологът

Нов политически проект, съставен от служебни министри с одобрението на президента Румен Радев, е възможно да се се появи на следващите избори и да размести силите в парламента. Това прогнозира социологът Васил Тончев в предаването „Точно днес“ по БНР след като стана ясно, че БСП връща третия мандат.

По думите му такъв проект би имал потенциал, ако възникне на базата на експертен екип. Той даде пример и с „Продължаваме промяната“, които се появиха на политическата сцена след като бяха част от служебен кабинет на Радев и с подкрепата на държавния глава.

Потенциал има екип с министри от сегашния служебен кабинет, който се възприема добре от доста широки обществени слоеве. Такива са например Атанас Пеканов, Зарков. Начело на такъв проект според мен биха могли да спечелят значително влияние. До седмица – две ще стане ясно дали би се случило, но очевидно тази опция е отворена“, коментира Тончев.

Той допълни, че според него е възможно доста да се промени структурата на следващия парламент, но до сериозни размествания няма да доведе НДСВ, които обявиха, че се връщат в политиката. Причината е, че тяхната ниша - десен център с либерална линия – вече е запълнена.

За Демократична България и Продължаваме промяната е ключово важно да се обединят. Това е още по-важно за местните избори, където трябва да се борят, за да изградят основите на техните партийни ядра.

Мисля, че те влизат в нещо като кръгова отбрана, тъй като поне на този етап и в следващ парламент не биха могли да съберат мнозинство, изключвайки ГЕРБ“, обясни Тончев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари