Васил Пандов: Март е непредсказуем месец

0
Това заяви депутатът от ПП-ДБ по повод предстоящата ротация
Това заяви депутатът от ПП-ДБ по повод предстоящата ротация Видео: NOVA

Това заяви депутатът от ПП-ДБ по повод предстоящата ротация

Март е непредсказуем месец. Това заяви депутатът от ПП-ДБ Васил Пандов в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS по повод предстоящата ротация на управляващите коалиции и повишаването на напрежението в „сглобката”.

Относно представения документ от страна на ПП-ДБ юристът каза, че няма значение дали го наричат „меморандум” или „споразумение”. „За нас е важно да постигнем съгласие за политиките и реформите”, каза Пандов. Той припомни, че настоящото правителство е сформирано на база на разговори между Мария Габриел и Николай Денков. Всички министри са били одобрени от управляващата коалиция.

Относно настояването от ПП-ДБ настоящият премиер Николай Денков да стане външен министър след евентуалната ротация, Пандов каза, че Денков трябва да има своето място в изразяването на тяхната политика и лице извън България. „Нашите партньори имат доверие на комбинацията на Мария Габриел и Николай Денков. Той представляваше България както и по Конституция, и по действащото законодателство имаше тези правомощия и пред света. Външните партньори виждат доверието в стабилността на това управление от споделянето на тези двама души на нашите позиции по света. Могат да бъдат намерени различни форми това да се случи”, заяви депутатът от ПП-ДБ.

Депутатите от ПП-ДБ не били запознати с оценките на министрите, направени от Денко и Габриел. „Не мисля че Денков е променил критиките си към министъра на електронното управление”, обясни Пандов. Той обясни, че не е проведен разговор за това кой министър остава на поста си след ротацията.

За военната помощ за Украйна депутатът припомни, че България е изпратила 7 000 тона военно снаряжение, но то е било в оперативната отговорност на военното министерство. За БТР-ите ситуацията била различна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари