Васил Божков остава за постоянно в ареста

0
Съдът не намери, че има опасност Божков да извърши друго престъпление, но има опасност да се укрие и счита, че най-адекнатна мярка за Божков е задържане под стража
Съдът не намери, че има опасност Божков да извърши друго престъпление, но има опасност да се укрие и счита, че най-адекнатна мярка за Божков е задържане под стража Снимка: БНТ

Съдът не намери, че има опасност Божков да извърши друго престъпление, но има опасност да се укрие и счита, че най-адекнатна мярка за Божков е задържане под стража

Съдът прие, че от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение, че Васил Божков е извършил престъпленията, за които е обвинен във връзка с организираните от него хазартни игри и укриването на дължими към бюджета такси за тях. Има доказателства още, че предлагал подкупи на висши длъжностни лица, като председатели на ДКХ и служители на комисията, както и е давал такива, за да праща по-ниски от дължимите такси, както и да се пречи за издаването на лицензи на негови конкуренти, или пък за се отнемат вече издадени лицензи на оператори, които Божков не контролира, предаде БНТ.

Съдът цитира и показания на бивша председателка на Държавната комисия по хазарта, която твърди, че след като отказала на Божков да изпълнява негови поръчки, той направил опит да я изнасили.

Съдът не намира, че има опасност Божков да извърши друго престъпление, но има опасност обаче Божков да се укрие и счита, че най-адекнатна мярка за Божков е задържане под стража.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    A3
    Всички знаем, че ще изчезне в чужбина!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари