ВАС даде ход на делото за гласуването с машини

0
Магистратите ще се произнесат до 20:00 часа тази вечер
Магистратите ще се произнесат до 20:00 часа тази вечер Снимка: БГНЕС

Магистратите ще се произнесат до 20:00 часа тази вечер

Върховният административен съд даде ход на делото срещу решението на Централната избирателна комисия за отмяната на гласуването с машинния вот, предаде Фокус.

Още в събота от "Продължаваме промяната - Демократична България" обявиха, че са внесли жалба във ВАС срещу решението на ЦИК. Днес стана ясно, че те са общо 12. Жалбите трябва да бъдат разгледани в тридневен срок от тяхното постъпване.

Жалби са подадени както от ПП-ДБ, така от кандидат за кмет, кандидат за общински съветник и избиратели.

След първото заседание на съда народният представител от ПП-ДБ Васил Пандов обяви, че очаква до 20:00 часа да се произнесе с официално решение.

"ВАС ще се произнесе до 20:00 ч. Ние вярваме, че правовата държава и елементарното спазване на законността в България ще възтържествува. След това ще видим дали това е предпоставка за някои длъжностни лица да сезираме прокуратурата за нарушение на изборните права на всички български граждани", заяви той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари