Калин Стоянов: МВР няма никакво отношение към софтуери и кодове

0
Вътрешният министър коментира, че по неясни за него причини ЦИК се е опитала да злепостави МВР
Вътрешният министър коментира, че по неясни за него причини ЦИК се е опитала да злепостави МВР Снимка: БНТ

Вътрешният министър коментира, че по неясни за него причини ЦИК се е опитала да злепостави МВР

МВР няма никакво отношение към софтуера на машините и може да разследва случая единствено след решение на прокуратурата. Това каза в "Още от деня" по БНТ вътрешният министър Калин Стоянов.

"МВР няма никакво отношение към кодове, софтуери, има ангажимент по отношение на съпровода на машините. Не съм присъствал на комисията по сигурност в присъствието на председателя на ДАНС. Днес заседава и ВАС и очакваме неговото решение"

Посочи, че не е чел справката на ДАНС за машините, а единствено изнесеното в сайтовете. Заяви, че МВР работи много добре с ДАНС и между двете институции няма напрежение.

МВР са получили рекорден брой сигнали за изборни нарушения през вчерашния ден.

В рамките на около месец, до вчерашния ден включително, в МВР са получени близо 2000 сигнала. На местните избори през 2019 г. са 1060. Тази двойна разлика на първо място я отдавам а това, че гражданите, журналистите и политическите партии явно имат по-голямо доверие в МВР.

Образувани са и 168 досъдебни производства - три пъти повече, отколкото през 2019 г. Вече има и две присъди. При една от тях в рамките на два дни е образувано бързо производство и е постановена присъда на лице, което е задържано по чл. 167 от НК (възпрепятстване на някого да гласува чрез заплаха или принуда - бел. ред.)

По повод сагата с превозването на машините из страната Стоянов коментира, че по неясни за него причини ЦИК се е опитала да злепостави МВР.

"Не мога да кажа, какъв им е интересът. МВР не е транспортна фирма, а има ангажимент да съпроводи транспортните средства, които превозват машините. За всяко едно действие МВР разполага с нужните документи, като голяма част от тях са издадени или разпоредени именно от ЦИК. Категорично сме действали по закон".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари