Варненският кмет подаде сигнал срещу проект за строителство на нова сграда в квартал "Чайка"

0
Иван Портних определи като отбор "Презастроители" хората, които подкрепят бившия главен архитект на Варна
Иван Портних определи като отбор "Презастроители" хората, които подкрепят бившия главен архитект на Варна Видео: БНР

Иван Портних определи като отбор "Презастроители" хората, които подкрепят бившия главен архитект на Варна

Сигнал срещу одобряването на проект за изграждане на осеметажна сграда в близост до известен хотел-ресторант във варненския квартал "Чайка" ще подаде кметът на Община Варна Иван Портних, който се кандидатира за своя нов мандат на предстоящите през октомври местни избори. Той обясни пред медии днес, че има план за изграждането на нова сграда между булеварда, блоковете и заведението, а за проекта не са спазени законовите изисквания. Решението е подписано "в относително кратки срокове, без спазени законови изисквания" от бившия главен архитект на Варна Виктор Бузев, допълни Портних, предаде БНР.

Днес по обяд ще се проведе заседание по делото за издадени разрешителни от главния архитект на Варна, с които бе разрешено поставянето на десет преместваеми обекта в местността Салтанат (бел. ред. главният архитект тогава беше Виктор Бузев). "Досега това дело се отлага пет пъти с всякакви експертизи, с всякакви административни врътки. Надявам се това дело да бъде разгледано по същина", посочи Портних.

Той определи като отбор "Презастроители" хората, които подкрепят бившия главен архитект на Варна. "Тези хора ги обединява Бузев. Те се сплотяват в един мощен отбор около местните избори", допълни Портних.

Той напомни за още едно дело, свързано със спирането на колите в Морската градина. По думите му, то е минало успешно, но остават още два входа, единият от които е откъм Зоологическата градина. "Надявам се съдът да реши този въпрос", каза още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари