Варненка е убита след бездействие на полицията

0
Жената е пребита до смърт
Жената е пребита до смърт

Възрастна жена от Варна е била пребита до смърт от племенника си, след като полицията два пъти е ходила в дома й заради оплаквания от тормоз и дори е съставяла предупредителен протокол на мъжа. Отношението им обаче се е изчерпало дотам. След третия сигнал за побой тя умира в болницата заради тежките наранявания.

Срещу племенника й е внесен обвинителен акт, съобщиха от варненската прокуратура. Той ще бъде съден за причиняване на смърт след умишлено нанесени телесни повреди. Мъжът е лежал 15 години в затвора за убийство и е осъждан два пъти за хулиганство, пише Вестник "Сега".

Възрастната жена живеела заедно с племенника си в апартамент в кв. "Владиславово". Тя била трудноподвижна след счупвания и операция. За нея се грижели съседи, които имали ключ от жилището. Те звънели и до полицията.

Първият сигнал за побой е от 16 март. Тогава пред полицаите жената казала, че е паднала, но след като останала насаме с тях, разказала, че е племенникът я удрял и тя се страхувала от него. Преди да си тръгнат, полицаите му съставили предупредителен протокол. Жената била отведена в болница.

За втори път сигнал е подаден на 3 април. Никой не отворил на полицаите и се наложило съседката да им отключи. Възрастната жена била цялата в синини, но отказала медицинска помощ от страх от племенника си. Полицаите пак не го арестували.

Пет дни по-късно жертвата била пребита отново само защото казала на племенника си да не сменя телевизионната програма. В болницата разказала кой я е пребил. Лекарите установяват, че има 8 счупени ребра, раменна кост, масивни хематоми. Седмица по-късно умира. Едва тогава племенникът е прибран в ареста.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари