Върнаха шофьорската книжка на Лютви Местан

2
Били му я отнели необосновано
Били му я отнели необосновано

Окръжен съд – Кърджали, с Определение от 24 юли тази година обяви като „необосновано” и „незаконосъобразно” постановление на прокуратурата, с което на Лютви Местан бе отнето свидетелството за управление на МПС.

Това съобщи Faktor.bg позовавайки се на свои източници в сада.

До санкцията се стигна, след като на 14 април лидерът на ДОСТ стана участник в тежка катастрофа на пътя за прохода Маказа, при която загина и бебе. Срещу политика от пролетта се води досъдебно производство заради тежкия инцидент. На 24 април с постановление на Окръжна прокуратура – Кърджали на Лютви Местан бе отнето свидетелството за управление на МПС с мотиви, че обвинението към него е за тежко престъпление, извършено по непредпазливост. Освен това лично говорителят на Главна прокуратура разпространи информация, че Местан е недисциплиниран водач, рецидивист на пътя и е извършил множество тежки пътни нарушения.

Според съда обаче „от събраните до момента доказателства не е установено разследваното деяние да се отличава с по-висока от типичната за този тип престъпления обществена опасност”.

Освен това няма доказателства Местан да е личност с висока обществена опасност. Съдът е установил, че от 12-те броя електронни фишове, въз основа на които прокуратурата обяви лидера на ДОСТ за пътен хулиган, само един е издаден реално на негово име и действително лично той е управлявал автомобил. Това нарушение е констатирано през 2011 година, а останалите 11 са извършени от други политици от ДПС, но са издавани на името на Местан като материално отговорно лице на партията през този период. Съдът смята, че само за едно реално нарушение от 2011 година не може да се прави извод, че Местан е опасен и представлява висок риск за движението по пътя. Няма доказателства, че политикът е и системен нарушител за пътния закон и недисциплиниран водач, твърди още съдът.

Преди време Лютви Местан обяви на пресконференция, че ще съди прокуратурата за квалифицирана клевета.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук