Връщат Силвия Великова като водеща в БНР

0
Журналистката ще води и сутрешния блок от следващата седмица
Журналистката ще води и сутрешния блок от следващата седмица Снимка: Цветелина Белутова / Капитал

Само за няколко часа в четвъртък взеха и върнаха съдебния ресор на журналистката Силвия Великова от Българското национално радио.

Това съобщи журналистката в пост във Фейсбук:

"Искам да благодаря на всички, които ми писаха или звъннаха и да се извиня, че на повечето не реагирах. Около осем часа тази вечер получих обаждане от генералния директор на БНР, който ме уведоми,че съм върната в съдебния ресор, но ще има втори човек, който да осигурява плурализма в него!!! От следващата седмица ще водя отново сутрешния блок.

Впечатлена съм от подкрепата, която получих и съм убедена, че тя е подкрепа за това БНР да продължи да бъде най-свободната медия. А тя е такава, защото през годините десетки журналисти са отстоявали това...на всяка цената.

Развръзката изглежда успех, но за съжаление - дори и в личен план, не е повод за ликуване.

Затова отивам да си сипя, както казват някои от вас."

Утре БНР излиза в профилактика и няма да излъчва ефирно от 6 до 11 часа.

Според Offnews истинската причина е, че нито един журналист от радиото не се е съгласил да води сутрешния блок вместо свалената от ефир Силвия Великова.

Журналисти от БНР са разкрили, че съобщението за профилактика им е пратено в късния следобед, когато се разбра, че недоволствието от отстраняването на Силвия Великова от ефир и забраната й да води съдебния ресор, е ескалирало. Тогава изрично им е било казано да подготвят новина за "планираното спиране по технически причини", но да не я пускат до второ нареждане.

Най-напред редакторът на предаването Спас Крайнин заяви, че той е подготвял това предаване заедно с Великова и няма да участва в него с друг водещ. Новото ръководство на БНР е молело всички водещи да заемат мястото на Силвия утре в сутрешния блок на Хоризонт, всички обаче са отказали.

Междувременно журналисти от всички медии започнаха да се организират във Фейсбук за протест на солидарност със Силвия Великова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари