Върнаха лиценза на "Дунарит", но протестите за утре не се отменят

1
Спирането на лиценза застрашава директно 750 човека във фирмата да останат без работа, плюс работниците от редица свързани предприятия
Спирането на лиценза застрашава директно 750 човека във фирмата да останат без работа, плюс работниците от редица свързани предприятия

Административният съд София - град се произнесе за спиране изпълнението на решението на Междуведомствения съвет по отбранителна индустрия, с което бе отнет  тригодишният лиценз за износ, внос и трансфер на оръжия и тригодишното удостоверение за регистрация за брокерскадейност с оръжия на "Дунарит".

Сега започва да тече 7-дневен срок, в който то може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд. Докато тече времето за обжалване, ние нямада спрем протестите, така че обявеният за утре едночасов митинг на Дунав мост не се отменя, заяви лидерът на КНСБ в оръжейната фирма Диана Георгиева.

Както вече е известно, решението за блокиране на Дунав мост бе взето след като синдикатите имаха среща в икономическото министерство, но останаха недоволни, че не получават информация. Спирането на лиценза застрашава директно 750 човека във фирмата да останат без работа, плюс работниците от редица свързани предприятия.

Освен това в "Дунарит" се опасяват от огромни неустойки поприети поръчки, които не биха могли да изпълнят без лиценза. 

Източник: Вестник Бряг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари