Въпросите, които променят живота ви!

0
Заставайки на ръба на пропастта, някой си мисли за бездната, а някой как да премине през нея
Заставайки на ръба на пропастта, някой си мисли за бездната, а някой как да премине през нея

Заставайки на ръба на пропастта, някой си мисли за бездната, а някой как да премине през нея.

А какво правите Вие, когато сте на ръба на отчаянието и на предела на силите си? Какво мислите за себе си и какво се питате? Въпросите, които си задавате, определят избора, който правите, пише ДРУГИТЕ НОВИНИ

Питайки се: “За какво”, “Защо се случи това на мен” вие всъщност още по-силно се потапяте в проблема и се самосъжалявате.

Това са въпросите на бездействието, те не предлагат отговори и не съдържат решения. Те се фокусират върху проблема и ви закотвят на едно място.

Но щом си зададете въпроса “Как”, вие превключвате от проблема към намиране на решение. Въпросът “Защо” – е реакция на това, което се случва, а въпросът “Как” – това е управление на случващото се.

Питайки се: “Защо ми се случи това на мен” или “На какво ме учи това” вие преставате да виждате в проблема заплаха и започвате да го възприемате като опит, който ви прави по-силен. Вие се откривате за промените.

“Задайте правилния въпрос, и аз обещавам: Оговорът, който търсите, ще се появи от само себе си – когато му дойде времето”.
Робин Шарма

Всичко, което се случва в живота ни – това е резултат от нашите действия или бездействия. Не съществува нещо трето. Нищо и никой не може да повлияе на живота ни, освен самите ние. Ако искате да промените живота си, променете въпросите, които задавате:

Защо всичко това ми се случва все на мен? → Защо ми е това? За какво ми е на мен? → Защо се случи това? Кога ще свърши? → Защо се повтаря това? Какъв опит не съм съм усвоил? Защо съм такъв…? → Как мога да стана по-добър с това, което имам? Защо аз не мога…? → Как мога …?

Фокусирането върху проблема отнема енергия, търсенето на решения добавя енергия. Когато се съсредоточите върху проблема – това е негативно мислене, когато се съсредоточите върху неговото решение – това е позитивно мислене. Не можем винаги да бъдем оптимисти, но винаги е възможно да се съсредоточим върху решението.

“Всеки път, когато искате да реагирате по обичайния  стар начин, се запитайте дали искате да бъде пленник на миналото или пионер на бъдещето.”
Дийпак Чопра

Всичко в живота е в равновесие. Ако една врата се затваря, то със сигурност някъде се отваря друга. Човек трябва да  само да се огледа наоколо. Но ако сте обсебени от стар проблем, няма да видите новите възможности.

Проблемът – това е миналото, а решението му -  бъдещето. Настоящето – това е мястото, където ние трябва да се учим от вчера, за да бъде по-добре утре. Ако не го направим, тогава засядаме в миналото и живеем, гледайки към бъдещето с тревога. Да действате или да се страхувате – изборът е изцяло Ваш.

Източник: ДРУГИТЕ НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари