"Въоръжиха" общинските съветници в Ценово с таблети

0
Общинските съветници в Ценово вече получават дневния ред и депозираните докладни записки по електронен път
Общинските съветници в Ценово вече получават дневния ред и депозираните докладни записки по електронен път

С таблети са „въоръжени“ вече местните парламентаристи в Ценово

Общинските съветници в Ценово вече получават дневния ред и депозираните докладни записки по електронен път. Местните парламентаристи вече са въоръжени с таблети. Първият успешен опит за въвеждане на съвременни технологии се проведе на поредното заседание на ОбС . „По предварителни разчети новите придобивки ще се изплатят най-много за шест месеца. Вече започнахме да реализираме икономии от хартия за отпечатване на документите и за куриерски услуги“, сподели председателят на Общинския съвет Галина Георгиева.

За нуждите на местния парламент са закупени 15 електронни устройства – за всеки от тринадесетте общински съветника, за техническия сътрудник и за юриста от областна администрация. Общинските съветници преминаха и кратко обучение за работа с таблетите. За въвеждането на новата технология се заговори още при сформирането на новия Общински съвет в края на миналата година, а разходите за закупуване на устройствата са били залегнали в бюджета на общината.

„За по-добра връзка с жителите на населените места от общината предвиждаме да проведем изнесени заседания във всяко едно от селата. Хората ще имат възможността да присъстват лично и да проследят работата на местния парламент. Ще им се предостави и възможност да задават въпроси, свързани с дейността на общинския съвет, с местното самоуправление“, уточни още Георгиева. Вече е започнала подготовката заседанието през юни да бъде в едно от най-големите селища на общината

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари