Въоръженият крадец е задигнал 2000 лева от бензиностанция в Стара Загора

0
Извършителят е с богато криминално минало и присъда, която не е приведена в изпълнение
Извършителят е с богато криминално минало и присъда, която не е приведена в изпълнение

Извършителят е с богато криминално минало и присъда, която не е приведена в изпълнение

Въоръжен грабеж е извършен тази нощ на бензиностанция в Стара Загора. Мъж е влязъл с оръжие в обекта, който се намира на един от входовете на града, заплашил касиера и взел около 2000 лв., които са били в касата. Извършителят е задържан.

Грабежът става около 1 ч. тази нощ. Маскиран мъж, облечен с тъмни дрехи, влиза на бензиностанция в Стара Загора, на изхода на града в посока Казанлък. Той заплашва касиера ,който е принуден да отвори касата, в която е имало около 2000 лв. Извършителят е бил въоръжен.

"Става въпрос по-скоро за оръжие от типа на хладните, не за огнестрелно оръжие. То в момента се изяснява и се събират доказателства", каза Живко Коцев-гл.секретар на МВР, предаде БНТ.

Веднага след обира, служителят на бензиностанцията подава сигнал. След заградителни мероприятия е осъществен обход в района на местопроизшествието. Полицията залавя извършителя, който се мъчи да осуети полицейската проверка и оказва съпротива. След като е задържан е установена самоличността му – 31-годишен мъж с богато криминално досие.

"Грабеж, две кражби, има присъда, която не е приведена в изпълнение и са събрани достатъчно доказателства за неговата отговорност”, допълни Живко Коцев - гл. секретар на МВР.

В мъжа е открита открадната сума. Той е разкрит за по-малко от един час.

"Искам да поздравя служителите от ОДМВР град Стара Загора за изключително адекватната, бърза и професионална намеса в разкриването на тежко умишлено престъпление, каквото е грабеж. Наистина изключително адекватни - за по-малко от 5 часа те успяха да установят извършителя и той към момента е задържан”, коментира Калин Стоянов - министър на вътрешните работи.

Предстои да бъде повдигнато обвинение на 31-годишния мъж. Работата по случая продължава под надзора на Районна прокуратура - Стара Загора.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари