Въоръжен с нож мъж нахлул в денонощен магазин в Русе, продавачката го изгонила

8
30-годишен мъж от Русе насочил нож срещу продавачката и я заплашил, че щял да я заколи ако не отвори касата
30-годишен мъж от Русе насочил нож срещу продавачката и я заплашил, че щял да я заколи ако не отвори касата

Информационен бюлетин на ОДМВР - Русе

На 27.08.2021г. около 18:30 часа от ЕЕН тел.112 е получено съобщение от 59 годишен мъж от гр. Русе за това, че при извършване на ремонт на маза прилежащата към жилището му при разглобяване на дървена конструкция е намерил скривалище заковано с дъска и във вертикален процеп с три отделения открил: огнестрелно оръжие - пистолет, марка ТТ, силно корозирал, без патрон в цевта, 2 броя пълнители за него, празни и 50 броя боеприпаси, 9 мм. за огнестрелно оръжие. По случая е образувано ДП на Първо РУ гр. Русе за престъпление по чл. 339, ал. 1 от НК.

На 26.08.2021г. около 22:20ч. в гр. Русе, младеж на видима възраст около 30 години с маска, покриваща носа и устата, и качулка на главата влязъл в денонощен магазин, находящ се в централна градска част на гр. Русе, насочил нож срещу продавачката и я заплашил, че щял да я заколи ако не отвори касата. Продавачката го хванала за ръката, в която държал ножа и му казала, да се маха и че нищо няма да му даде. В един момент той успял да се освободи и напуснал магазина, като си взел закупената преди това бутилка бира и рестото. По случая е образувано ДП по описа на Първо РУ гр. Русе за престъпление по 198 ал.1 вр. чл.18 ал.1 от НК.

На 28.08.2021г. в 03.25 часа във Второ РУ гр. Русе е получен сигнал, че за времето от 19.00 часа на 27.08.2021г. до 03.00 часа на 28.08.2021г. е взломен кафе-автомат и снакс машина поставени на тротоара непосредствено пред метална ограда в източна промишлена зона на гр. Русе. Установено е, че чрез използване на неустановено техническо средство е проникнато през лицевия панел на кафе автомата и снак машината, като са отнети монетника и намиращите се в него около 60 лева на монети, касата, както и пакетирани хранителни продукти и напитки на стойност около 50 лева от последната. Понеже монетника и касата на кафе автомата са били допълнително укрепени от нея не е взето нищо. Образувано е ДП по описа на Второ РУ гр. Русе за извършено престъпление по чл.195 ал.1, т.3 и т.4 вр. с чл.194, ал.1 от НК.

На 28.08.2021г. в 02,10 часа е получено съобщение, че е възникнал пожар на паркиран автомобил в кв. Тракция гр. Русе. При пристигане на екипи на втора РСПБЗН-Русе, е установено, че е запален двигателния отсек на лек автомобил марка "роувър", модел:200" с русенска регистрация, собственост на 44 годишен мъж, живущ на адреса. пожара е угасен. При извършения оглед се съдържат данни за извършен умишлен палеж с вероятно огнище на пожара в предната част пред двигателното отделение и предна лява гума в задната част. Унижожени са част от двигателното отделение, предно обзорно стъкло, преден ляв калник, разтапяне на част от арматурно табло на автомобила. По случая е образувано ДП по описа на Второ РУ гр. Русе, за престъпление по чл.330, ал.1 от НК.

На 28.08.2021г. около 22.15 часа екип на групата за опазване на обществения ред при Второ РУ гр. Русе е изпратен във връзка с подаден сигнал за лице от мъжки пол, което е нанесло щети с брадва по влекач с ремарке в гр. Русе, бул. България посока ГКПП Дунав мост в близост до вариантата за с. Николово. На място е установен, водач на влекач марка Рено и ремарке с търговищка регистрация, който заявил, че докато шофирал по бул. България в гр. Русе в посока ГКПП Дунав мост вдясно по тротоара го изпреварил лек автомобил марка Волво със софийска регистрация, след което автомобилът направил маневра вляво връщайки се на пътното платно и спрял пред влекача. Водачът на влекача подал звуков и светлинен сигнал на водача на лекия автомобил, за да потегли, но мъжът от Волвото слязъл, извадил от купето брадва, насочил се към камиона, отправяйки нецензурни изрази към шофьора и с брадвата нанесъл няколко удара по шофьорската врата и левия фар на влекача, след което се качил в автомобила и се отправил посока с. Николово. Образувано е ДП по описа на Второ РУ гр. Русе с оглед извършено за престъпление по чл.325, ал.1 от НК.

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

На 27.08.2021 г. в РУ - Сливо поле е подадено заявление от 55 годишен мъж от гр. Русе, управител на фирма, с което заявява, че на 26.08.2021 г. през деня, от земеделски имот в землището на с. Голямо Враново, засят с царевица е извършена кражба на около 50 - 60 бр. кочана. Имота се стопанисва и обработва от фирмата му. В резултат от действията по горещи следи от служители на РУ - Сливо поле е установен извършителя на деянието - непълнолетно лице. По случая в РУ - Сливо поле се води проверка с оглед наличието на данни за престъпление по чл.194, ал. 1 от НК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари