Ваньо Танов си рязал ушите?

0
Във фаталната нощ на 28 февруари се клал, за да свали кръвното, защото отказвал да ходи на лекар
Във фаталната нощ на 28 февруари се клал, за да свали кръвното, защото отказвал да ходи на лекар Снимка: БГНЕС

Последните часове от земния път на Ваньо Танов са били напоени с кръв.

За кошмара на генерала във фаталната нощ на 28 срещу 29 февруари 2016 г. разказа негов близък, действащ служител на Агенция „Митници", цитиран от Всеки Ден.

Той е убеден, че митничар №1 е можело да бъде жив и до момента, ако просто е отишъл навреме в спешното, вместо да се лекува по бабешки.

Станало му е много лошо, вдигнал е супер високо кръвно и, вместо да звънне на личния си шофьор Спас, който е дремел в колата на паркинга пред блока, започнал да се дялка като касапин. Свидетел на ужаса обаче е имало. Точно очевидецът разказа, че шефът първо се клал по ръцете, а накрая в паниката си рязал и двете уши, за да изтече повече кръв и така да свали кръвното", чуди се приятелят на бившия директор на митниците.

Историята за последните 24 часа на генерала гласи, че той прекарал уикенда на 27-28 февруари на вилата си в сърцето на природен парк „Русенски Лом", където наглеждал пчелина си. Двата дни никой от обкръжението му не е забелязал да се оплаква от някакви болежки. В неделя към 18 ч. се прибрал в София в служебния апартамент на Агенция „Митници", разположен зад автогара „Юг", на гърба на КАТ. Късно вечерта около 23 часа изведнъж му станало лошо. Пробвал да поспи, но без успех.

Към 4 часа призори на 29 февруари, понеделник, 5 часа след първите признаци на кризата, Танов се почувствал супер зле, но продължавал да не звъни за линейка, нито повикал шофьора си, за да го откара в болница. Вместо това си мерил сам кръвното, чиято горна граница била доста над 240 пункта. Едва в този финален момент Танов е разбрал, че без неотложна помощ няма да оцелее, но вече било твърде късно. Докато пристигне медицинският екип, ген. Танов изпаднал в клинична смърт.

Лекарите и приятелите на бившия шеф на полицията в Русе са убедени, че ако се е обадил на Бърза помощ още привечер в неделя, когато е усетил първите симптоми на болестта, Танов щеше да е жив и до днес. Необяснимите пет часа забавяне са били фатални за митническия шеф. Неговият близък приятел, бившият министър на здравеопазването д-р Радослав Гайдарски, по-късно потвърди, че извън моментната слабост с кръвното, Танов е бил здрав като бик.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари