Ваня Григорова: София ще бъде блокирана от протестно автошествие на 11 ноември

0
Гражданите ще платят цената на кризата, заяви икономическият съветник на КТ "Подкрепа“
Гражданите ще платят цената на кризата, заяви икономическият съветник на КТ "Подкрепа“ Снимка: „Солидарна България“

Гражданите ще платят цената на кризата, заяви икономическият съветник на КТ "Подкрепа“

"Вчера имаше среща между министър-председателя и представители на социалните партньори, на която отново поставихме темата за минималната работна заплата. За съжаление не виждаме разбиране от страна на правителство. Това е една от причините на 11 ноември да правим протест с автомобили. Така че на 11 ноември, уважаеми съграждани, София ще бъде блокирана." Това заяви в сутрешния блок "Добро утро, България“ на Радио "Фокус“ икономическият съветник на КТ "Подкрепа“ Ваня Григорова.

По думите ѝ все още се уточнява маршрутът.

Според Ваня Григорова замразяването на минималната работна заплата при големия ръст на инфлацията означава, че гражданите ще платят цената на кризата.

"Дали управляващите ще чуят? Техен избор. В крайна сметка те много добре знаят, че не само не трябва да се замрази, минималната работна заплата следва да стане поне 850 лева. И това са наши искания, поне на "Подкрепа“, далеч преди дебатите по актуализацията на бюджета в средата на годината, вероятно си спомняте. Защото още тогава тя трябваше да стане толкова. Тоест, още тогава говорихме, настоявахме за увеличение на минималната работна заплата. Г-н Асен Василев каза: "Не може“, каза още тя.

Ваня Григорова посочи, че поведението на министърът на финансите е възмутително и е провокация към социалния мир.

Тя подчерта, че в България има огромно неравенство и разслоение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари