Ваня Григорова се включи в протест на здравните работници

0
Протестиращите затвориха улица "Московска"
Протестиращите затвориха улица "Московска" Снимка: БГНЕС

Протестиращите затвориха улица "Московска"

КНСБ и КТ "Подкрепа" се събраха пред Столична община на протест за повече пари за здравните работници. Те затвориха ул. "Московска" с плакати в ръце: "На който му се свидят пари за здраве, вече е болен", "Искаме парите си", "Мислете за децата днес, утре е късно", Протестиращите скандираха "Мафия", а с тъпан алармираха общинарите за проблемите си. Когато има проблеми, винаги ще сме обединени, е заканата на недоволните. Нашето търпение е изчерпано, искаме решение тук и сега, допълниха те.

Общинският съветник Ваня Григорова отиде при протестиращите. Общинските власти дават 100 лева за най-ниските заплати, но това предложение не се приема от недоволните, които символично изгориха 100-левки.

Вече текат преговори за ново КТД в здравеопазването, а преговорите по сключване на КТД в общинското здравеопазване са замразени, обясни бившата синдикалистка и настоящ общински съветник Ваня Григорова, пише News.bg. Причината била, че нямало средства. Вчера на срещата с кмета и заместник-кмета по финансите заявили на синдикатите, че ще заделят 8 милиона лева и още 6,5 милиона лева за капиталови разходи, но не и средства за актуализиране на заплатите на заетите в детското и училищно здравеопазване. "Това са хората, които са най-ниско заплатени", подчерта Ваня Григорова. От 2 години заплатата на медицинските сестри е трябвало да стане 1450 лева, но все още е 1350 лева. Опасенията на Григорова са, че техните заплати отново ще бъдат замразени.

"В случая става въпрос за професиите, които са тежко дефицитни, а няма желаещи да работят в детско и училищно здравеопазване", каза още Ваня Григорова. Протестиращите са готови на ефективна стачка, което означава, че хората няма да могат да изпратят децата си на детска градина. Самата тя разбира колко е трудно да се намерят пари в СОС. "Ако общината няма пари, да поиска от Министерство на финансите", предлага съветничката. "Чакаме, чакаме", скандираха още недоволните.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари