Външно министерство търси възможности за евакуация на българи от Газа

2
37 български граждани и членове на семействата им са потърсили помощ от МВнР
37 български граждани и членове на семействата им са потърсили помощ от МВнР Снимка: Пресцентър на МВнР

37 български граждани и членове на семействата им са потърсили помощ от МВнР

Общо 37 български граждани и членове на техните семейства на територията на ивицата Газа са се обърнали за съдействие към Министерството на външните работи (МВнР) и задграничните представителства в Рамалла, Кайро и Тел Авив. Това съобщиха от МВнР, цитирано от БТА.

Търсят се възможности за съдействие за тяхната евакуация в тясна координация с други държави членки на Европейския съюз и с партньорски държави, допълниха от външното ни министерство. До този момент не е постъпвала информация за загинали или пострадали български граждани и членове на техните семейства.

Палестинци заявиха днес, че са получили нови предупреждения от израелската армия да се евакуират от Северна Газа към южната част на ивицата, тъй като в противен случай може да бъдат сметнати за поддръжници на „терористична организация“, предаде Ройтерс. Държавата Израел нанася въздушни удари в ивицата Газа, откакто на 7 октомври палестинската групировка „Хамас“ извърши атака срещу Израел. Освен това Израел струпва войски и бронирани машини на границата с палестинската територия преди очаквана сухопътна офанзива. Израел вече нареди на палестинците в ивицата Газа да се евакуират на юг.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Stoian
    А бе какви бьлгари са тези,женени задрипавите мизерни араби,като са избрали араби,да си стоят в Палестина.,егати тъпите жени.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари