Лидерите на ЕС обсъждат 50 милиарда евро помощ за Украйна

0
Европейските лидери се събират на едно от най-трудните си заседания и последното за годината
Европейските лидери се събират на едно от най-трудните си заседания и последното за годината

Европейските лидери се събират на едно от най-трудните си заседания и последното за годината

Не е сигурно, че ще бъде постигнато решение за промяна на бюджета на ЕС, в който да бъдат заложени 50 млрд. евро помощ за Украйна, нито за започване на преговори за присъединяване с нея.

Въпреки решението на Комисията от снощи да деблокира 10,2 млрд. евро за Унгария, няма гаранции, че тази сума ще накара унгарския премиер Виктор Орбан да свали ветото си и за помощта за Украйна, и за преговорите за нейното присъединяване към ЕС, предаде БНР.

Преди няколко дни Унгария поиска Комисията да освободи 30 млрд. евро, което засега тя отказва да направи. Друг препъникамък се оказва позицията на премиера Орбан срещу започването на преговори с Украйна. Той определя това като "ужасна грешка, която трябва да бъде предотвратена, дори и 26 страни-членки да искат да направят този неправилен ход" и също като "нещо абсурдно, смешно и несериозно".

Ситуацията в Близкия изток и влошаващото се положение в Ивицата Газа ще бъде също една от основните теми на заседанието на европейските лидери. Възможно е то да продължи дори и в събота. България ще бъде представена от премиера Николай Денков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    ...
    Дано проебаният денков не си отваря устата от трибуната, че ако другите го заслушат, ще решат че нашата държава е капитулирала и чака оферти за разпродажба и смяна на името.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари