Валя Балканска на протест в Асеновград

0
Жителите отново излизат на улицата въпреки обещаните и изпълнени мерки
Жителите отново излизат на улицата въпреки обещаните и изпълнени мерки Снимка: БГНЕС

Жителите на Асеновград отново на протест въпреки обещаните и изпълнени мерки, взети след избухването на протестите през юли.

Очаква се тази вечер пред паметника на цар Иван Асен Втори да се включи и народната певица Валя Балканска, предава Нова Телевизия.

Недоволството в града ескалира след инцидент, при който група роми се биха с деца-гребци, трениращи на язовир "40-те извора". Конфликтът се разви и в автобус, и пред болницата на града. Имаше ранени и от двете страни. 11 роми от местната махала "Лозница" бяха арестувани за побоя. Те са в ареста с постоянна мярка за неотклонение и чакат дело.

Още в пика на тези протести в града два пъти дойде вицепремиерът Валери Симеонов. Заедно с кмета на Асеновград бяха оповестени спешни мерки за потушаване на етническото напрежение и въвеждане на ред. Беше проверено незаконното строителство в ромската махала и бяха премахнати постройки.

В две акции общината събори досега 26 постройки. Друга мярка беше откриването на постоянна полицейска приемна на територията на махалата. Тя бе открита в четвъртък.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари