Вълнуваща ваканционна програма за децата от Русе, които обичат да четат!

0
Близо 120 участници вече са разпределени по групи
Близо 120 участници вече са разпределени по групи Снимка: FOTOLIA

През 2015 г. Русенската библиотека предлага на читателите на Детски отдел през трите летни месеца разнообразна ваканционна програма.

Близо 120 участници вече са разпределени по групи, като заниманията стартират на 1 юни от 9.30 часа.

Ще бъдат организирани няколко творчески ателиета „Чета, Творя, Играя, Зная“, които ще включват темите: Бибилиотеката и книгите; Фолклор, традиции и обичаи от русенския регион; Български народни приказки; България, Исторически забележителности; По река Дунав; Екоден. Ще има и много игри и практически занимания: игри с думи, тестове за интелигентност, кръстословици, измислени истории, истории с продължение, асоциативни игри, танграми, изработване на маски и др.

Партниращи организациив тези дейности ще бъдат РИОСВ-Русе, Центъра за кариерно ориентиране, Задругата на майсторите, Басарбовския манастир, Кукления театър, Историческия музей, читалището в квартал Средна кула „Св. св. Кирил и Методий“ и Военния клуб.

Поради големия интерес към проекта „Забавна финансова грамотност за деца и младежи“ през 2015 г. ще продължат заниманията по основна финансова грамотност с три допълнителни ателиета по темите „Парите на мама и тати“ – придомиване на навици за отговорно отношение към парите и умения да се харчат разумно, „Времето на парите“ – от натуралната размяна до биткойн – поява, история и развитие на парите, „Парите – как да се използват“ – четирите основни стълба на финансите – спестяване, харчене, даряване, инвестиране.

Ще продължат и „пътешествията по света“, по време на които децата пътуват виртуално

И ще се запознаят с местоположението на различни държави, с техните забележителности, традиции, обичаи и култура, ще слушат музика и ще изработват традиционни предмети.

За любителите на новите технологии продължават обученията по „Виртуално програмиране с програма Scrach“, която дава възможност на децата да придобият първоначална представа за програмирането.

Включването във всички гореизборени занимания става с предварително записване.

През останалото време посетителите на детския отдел могат да гледат детски анимационни и образователни филми от фонда на Библиотеката, да четат и да се включат в Националната кампания „Забавното лятно четене“ 2015 г., като попълнят своя онлайн читателски дневник с помощта на библиотекар, да играят образователни игри, да редят пъзели и др. Ще бъдат включени и занимания с интерактивна дъска. На разположение на децата има 6 компютъра с достъп до интернет и един за чуждоезиково обучение. За тези занимания не се изисква предварително записване.

Източник: Ruse.utre.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари