Вълнуващ спектакъл на децата от Комплекса за социални услуги в Русе

0

„Извън рамките“ се нарича спектакълът, който създадоха възпитаниците на Комплекса за социални услуги за деца и семейства в Русе.

Проектът се реализира в продължение на 11 месеца. 7 творци работят с 20 деца и младежи и увличат над 200 представители на различни целеви групи.

“Извън рамките“ адресира актуални социални проблеми като отчуждението между хората, дискриминацията, страха от общуване и техните решения – толерантност, приятелство и любов към живота. Целта е чрез участието в креативния процес по подготовката маргинализирани групи млади хора /13-17 годишни, тийнейджъри/ да преодолеят проблемите и да покажат своя собствен поглед към света. Заедно с техни връстници от Националното училище по изкуствата, хуманитарни и езикови гимназии, както и с подкрепата на професионални артисти от Русе, те са поставени в условия на равноправно общуване, водещо до интеграция и постепенно навлизане в света на изкуството.

В своята работа децата бяха подкрепени от Еслица Попова, отговаряща за визуалната презентация, Илия Деведжиев – автор на текстове и актьорската интерпретация, Цвета Ненова – сценарист и Димитър Липовански в ролята на режисьор.

Основни партньори на проекта са Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“- Русе, АЕГ „Гео Милев“ и Арена Медиа.

Проектът е реализиран с финансовото съдействие от Национален фонд „Култура“ по програма „Социално ангажирани изкуства“.

Гости на спектакъла вчера бяха кметът Пенчо Милков, заместник-кметът Енчо Енчев и заместник областния управител Синан Хебибов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари