Валежи над по-голямата част от страната

0
Максималните температури ще са от 1-2° на места в Северозападна България, до 10-12° в крайните югозападни райони
Максималните температури ще са от 1-2° на места в Северозападна България, до 10-12° в крайните югозападни райони Снимка: БГНЕС

Сутринта от запад ще започнат валежи от дъжд, които до края на деня ще обхванат по-голямата част от страната, а в северозападните райони, където ще е по-студено, валежите ще са предимно от сняг, който по-късно през деня ще преминава в дъжд.

Преди обяд на отделни места в котловините на Западна България и в Дунавската равнина видимостта ще е намалена. Ще духа слаб до умерен вятър от изток и югоизток. Максималните температури ще са от 1-2° на места в Северозападна България, до 10-12° в крайните югозападни райони и по Южното Черноморие. Това съобщи Евгения Егова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките (БАН), предаде Агенция „Фокус“. Атмосферното налягане ще се повиши, но ще остане малко по-ниско от средното за месеца. На места там ще има и поледици.

Над Черноморието ще бъде облачно. Вечерта ще завали слаб дъжд, който през нощта срещу сряда ще се усили. До обяд ще духа слаб североизточен вятър, след обяд ще се ориентира от изток-югоизток и ще се усили. Максималните температури ще са от 7-8° по северното, до 11-12° по южното крайбрежие. Температурата на морската вода е около 13°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде облачно с валежи от дъжд, над 2000 метра преминаващи в сняг. Ще духа умерен и силен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще около 7°, на 2000 метра – около 1°.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари