Валери Симеонов: Путин или има лоши съветници, или не си мери приказките

0
Добре е МВнР да излезе с остра позиция по този въпрос
Добре е МВнР да излезе с остра позиция по този въпрос Снимка: БГНЕС

"Отношенията с Русия в последните дни се развиват в една нелинейна зависимост.Руският президент Путин или има лоши съветници, или не си мери приказките. Не знам кой му пише речите и изказванията на Владимир Путин, но той си позволи да даде лоша оценка на българското правителство за „Южен поток“. Нещо обаче се е объркал и е добре МВнР да излезе с остра позиция по този въпрос, каза вицепремиерът Валери Симеонов, предава БНТ.

Според него проектът е бил унизителен за страната ни. „Решението за спирането на проекта е продиктувано поради това, че България можеше да търпи сериозни финансови санкции от ЕС, ако беше реализиран този проект. „Проектът беше вреден и срещу българския национален интерес“, категоричен бе Симеонов.

Да инвестираш в изграждането на тръбопровод и да чакаш да получаваш такси след 20 или 220 години, е глупаво. Тук става въпрос за много сериозни икономически основания да отхвърлим този проект. Не всеки енергиен проект е полезен“, подчерта вицепремиерът.

"По-добре да се внимава с избора на главния секретар на МВР, за да не го освобождаваме след няколко месеца. По-добре да се направи подходящ избор. Светлозар Лазаров все още носи сериозни негативи от случая с Лясковец. Не мисля, че това е подходящ избор. Споразумението с ГЕРБ повелява всички кадрови промени да бъдат обсъдени с партньорите", каза още Симеонов.

"Не виждам трус в това, че една от партиите има намерение да участва в следващите избори в друго съдружие. В Обединените патриоти сме се подписали за сегашното събрание, не за бъдещи коалиции", добави Симеонов.

"Ремонтът в София е в самото начало, струва ми се прибързано да се правят оценки. Българската архитектура е специфична" - така Симеонов коментира ремонтите в центъра на столицата.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари