Валери Симеонов: Не може омбудсманът да ходи където си пожелае

0
Това е фалшива новина. Истината е, че тя сама прецени, че трябва да напусне
Това е фалшива новина. Истината е, че тя сама прецени, че трябва да напусне Видео: БНТ

"Госпожа Манолова е юрист, запознах я с правилника на НСТС, форматът е такъв, че провежда заседанието си на живо, с членове, определени от закона. Омбудсманът трябва да има покана."

"Като председател нямам друг избор, освен да помоля г-жа Манолова да излезе от заседанието", коментира в "Денят започва" вицепремиерът Валери Симеонов, предава БНТ.

По думите му по същата логика омбудсманът не може да присъства на заседание на Народното събрание, на Висшия съдебен съвет, на Консултативен съвет по национална сигурност, без изрична покана.

"Това е фалшива новина. Истината е, че тя сама прецени, че трябва да напусне. В крайна сметка тя трябва да има покана, за да присъства. Такава е процедурата – не може омбудсманът да ходи където си пожелае" , заяви вицепремиерът Валери Симеонов.

"Тристранния съвет е институция, в която много трудно се работи. Там има огромен сблъсък на интереси между работодатели и синдикати. Работи се под голямо напрежение, въпреки че в последно време смея да потвърдя, че заседанията протичат относително спокойно'', добави Симеонов и каза, че там се дискутира всичко и няма такова нещо като неудобни въпроси.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари