Валери Симеонов: Навсякъде се пуши, само баламите спазват закона

0
Законът не се спазва в България, това е лицемерие, това е двуличие
Законът не се спазва в България, това е лицемерие, това е двуличие Снимка: БНТ

Законът не се спазва в България, това е лицемерие, това е двуличие, пуши се навсякъде.

Това коментира в предаването "Още от деня" по БНТ вицепремиерът Валери Симеонов. Засилили сме санкциите, но когато един закон е лишен от основа и причинно-следствена зависимост и основателност - той не се спазва, допълни той.

Аз съм непушач и НФСБ сме предложили един закон в който непушачите да имат възможността да бъдат в помещение, където не се пуши, да им мирише на цигари, подчерта той. Сега навсякъде е царството на тютюнопушенето, коментира Симеонов.

Той обясни, че не познава човек, който да е затворил заведението си, защото е трябвало да забрани пушенето, но познава хора, които се "движат на ръба на фалита" - точно заради това, че спазват закона, а "техните съседи" не го спазват, обясни Симеонов. По думите му, в това отношение София е пословичен пример. 

Валери Симеонов: На много места в София се пуши, в много скъпи заведения има обособени зали за пушачи. Баламите спазват закона, търпят загуби заради това, а тези, които не го спазват, имат покровители от местните общински контролни органи или пък РЗИ-та, които са установили трайни топли финансови взаимоотношения - тях не ги закачат.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари